Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het inchecken

Er zijn zo van die plaatsen …

Je wil op vakantie, je boekt een overnachting, of twee, of meer. Dan weet je dat je in je hotel moet inchecken. Dat is meer dan logisch.

Maar dan gaan hotels opleggen wanneer je moet inchecken en ineens zie je je plannen van de dag vóór de overnachting gewoon in het water vallen, omdat je anders niet op tijd bij die receptie geraakt.

Het is nu de tweede keer dat het me overkomt, de eerste keer was al jaren geleden.

Ik ga nu proberen om er een mouw aan te passen. Maar als het een volgende keer gebeurt, annuleer ik nog voor ik vertrokken ben. Via de boekingsite kan je namelijk een verblijf met gratis annuleren selecteren.

Soms vraagt men, van bij het boeken al, om hen te vertellen hoe laat je verwacht aan te komen. Ergens vind ik dat begrijpelijk. Maar als je zo een paar honderd kilometers moet rijden kan je dat ook moeilijk inschatten. Je weet nooit wat je onderweg nog allemaal kan tegenkomen. Ik meld dan steeds dat ik hen zal verwittigen als we op een uur afstand zijn.

Dat hotels niet naar de pijpen van de gasten moeten dansen is een feit, maar de gasten moeten zich wel gast blijven voelen en niet alsof ze op het appél geroepen worden. Oh zo!

Uiteindelijk gaat een mens de digitale incheck verkiezen boven persoonlijk contact.

Previous

Uit de fabeltjeskrant?

Next

Alles op zijn kop gezet

9 Comments

 1. Dat is inderdaad vaak lastig. Midden in de namiddag word je vaak verwacht, maar dan ben je nog onderweg of ben je iets aan het bezoeken en op die manier ben je dan ook heel je dag kwijt.

  • ms

   Midden in de namiddag. Precies.

   Je kan je planning wel aanpassen.

   Maar dan ben je wat op de planning stond voor de heenreis wel kwijt, want op de terugreis staat meestal wel al iets anders gepland.

 2. Instemmende groet,

 3. Het is lang geleden dat ik nog wel eens in een hotel verbleef, maar zoals je schrijft is het op deze wijze niet echt gastvriendelijk vind ik. Fijne donderdag gewenst.

 4. elsjeveth

  Inderdaad wij maken graag gebruik van hotels met een digitale incheck. Wel zo handig. Geen stress onderweg en volop genieten van je eerste vakantiedag

  • ms

   Onverwachte zaken kan je onderweg altijd tegenkomen. En als je, buiten je wil om, te laat zou komen, sta je daar mooi te koekeloeren.

   Waarschijnlijk valt dat wel op te lossen met een telefoontje, maar toch maar liever niet.

 5. Het idee alleen al bezorgt me stress.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén