Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alles op zijn kop gezet

We deden alles verkeerd maar dat wisten we al en schreven zelfs al een log over.

Erger is, we doen nog steeds alles verkeerd. Want deze keer is zelfs onze manier van wandelen niet de juiste.

Eerst moest je 10.000 stappen per dag zetten, maar dat is dan weer niet waar.

Dan moet je aan een tempo van 5km per uur wandelen. Dat doen we niet, we gaan aan 4km per uur, kijken rond en nemen ondertussen foto’s. Dat vinden wij prettiger dan als een stormram vooruit te rennen om zo snel mogelijk weer thuis te zijn.

Nu gaan ze zich weer bemoeien door datgene wat ik plezant vind te combineren met datgene dat me stoort, zo:

Hoe moet je wandelen om zo veel mogelijk calorieën te verbranden?1

Weet je wat ik ooit ondervond? Dat niets doen en daarop mijn inname berekenen de beste resultaten oplevert, wat gewichtsverlies betreft dan toch. Ook in een rijdende en schuddende auto zitten heeft een goed effect. De twee combineren is dan ook dubbele trits. Of dat echter zo bevorderlijk is voor het algemene welzijn van mijn corpus? Ik denk dat dat ook wel duidelijk is.

Wat blijken nu -volgens het artikel dan toch- de beste manieren om te wandelen? “The Silly Walk” van Monthy Python2 -echt waar, lees het artikel maar- en huppelen in plaats van wandelen/stappen.

The Silly Walk? Hoe lang zou het duren eer ze me oppakken en wegsteken om me tegen mezelf te beschermen? Of hoe lang zou het duren eer ik al huppelend over mijn eigen benen strompel en tegen een boom knal? Of met mijn neus de grond raak?

Weet je wat ze gaan bereiken met altijd te vertellen hoe verkeerd alles is? Dat mensen niets anders meer gaan doen dan in een rijdende en schuddende auto zitten, want iets anders is toch nooit goed.

Maar weet je wat alle betweters voor mijn part kunnen? Vraag dat maar eens aan de bomen.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Youtube

Previous

Het inchecken

Next

Assen

11 Comments

 1. Het beste is om al wandelend een auto voort te duwen en die om de vijftien stappen eens flink te schudden. Om het kwartier wissel je van plaats met de bestuurder. Begin voorzichtig met 5 km. Voer de afstand langzaam op naar 20 km. Neem ook eens passagiers mee!

  • ms

   Dat kan je ook best doen op weidepaden, tussen de koeien en hun vlaaien door. Daar loopt dat echt gesmeerd.
   😂😂😉

 2. Ach ja. . . . doe wat je wilt , de mensen kletsen toch. Fijne vrijdag gewenst.

 3. Ik doe gewoon mijn ding. Met dat “moeten” moeten ze niet meer afkomen. Ik zie me al door stad lopen zoals John Cleese’s silly walk. Laat maar.

 4. Je zou het inderdaad niet meer weten. Teveel adviezen. Wat goed is blijkt plots fout. Altijd wat…

  • ms

   Gewoon ons goesting doen en de rappe stappers, die wat smalend opzij kijken als ze voorbij gaan, hun plezierke gunnen.

   Het leven is geen koers …

 5. elsjeveth

  Nou dan ga ik voor de Silly Walk van Monthy Python hebben de voorbijgangers ook lol en bewaar ik niet alleen mijn conditie maar ook mijn goede humeur.
  Och ja men heeft altijd wel iets te zeveren, gewoon doen waar je je goed bij voelt

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén