Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En … Action!

Het begon op te vallen en het begint me te storen.

“Everyday” en “Boni” zijn huismerken van Colruyt en laat nu precies van de eerste een paar producten niet meer voorradig zijn en blijkbaar niet meer worden.

Het begon met het flesje dissolvant waarvan de bodem in zicht kwam. Niet dat ik het voor mijn nagels gebruik, maar een hardnekkig kleeflaagje van een etiket is er ook mee op te lossen.

Die van “Everyday” was er niet, de duurdere merken wel. Ik kocht er geen en wachtte … en wachtte … in die mate dat iemand van Colruyt zelf me aanried om eens bij Kruidvat te gaan kijken.

Het volgende was de schoonmaakazijn, die bracht ik wél mee van het duurdere merk, maar dat ga ik niet weer doen.

Ik zocht beide artikelen op op de website van Kruidvat, vond ze, maar vond ze ook bij Action. En als het toch over goedkoop gaat, bij Action waren ze goedkoper.

Zouden we? Of zouden we niet? Rekening houdend met de perikelen die we daar al meemaakten en het gevoel van de ezel die zich dan wel twee keer, maar geen drie aan dezelfde steen zou stoten, zouden we al eerder geneigd zijn om daar niet wéér onze hand op een leeg nest te leggen.

Maar ach, Action en Kruidvat zitten daar toch samen en we gingen.

Wonder boven wonder! Bij Action vonden we zowel de dissolvant als de schoonmaakazijn. Wij waren content.

Maar om nu de vergelijking met die ezel verder te zetten … We scanden de artikelen, we betaalden met de telefoon, maar dat poortje wou me daarna niet doorlaten. Ik wou daar even mijn brute force tegen zetten, toen Luc zei dat ik eerst het kassaticket moest scannen om dat te openen.

Previous

Gezwam

Next

Het beest

10 Comments

 1. Ik heb ook de indruk dat het zoeken wordt als je bepaalde producten wilt kopen aan de goedkoopste prijs. Gelukkig is er internet om vooraf te vergelijken.

  • ms

   Gisteren was de honing van Everyday er ook niet, maar dat gebeurde tijdens de coronaperiode ook al eens. Toen was die na enkele weken terug.

   De erwten in klein blik zijn maanden niet te krijgen geweest.

   En de cola zero viel uit omdat er een smaakske aan zat. Dat was in de periode dat wij die covid-light hadden en ik dacht dat het mijn smaakpapillen waren. 😂

 2. Hier en daar worden de producten echt schaarser. Ik heb het al zo vaak gemerkt de laatste weken. Je kan niet zomaar alle merken krijgen. Of het product is er gewoon niet.

  • ms

   Echt wel opvallend. We kunnen vaak niet alles van de boodschappenlijst afvinken. Misschien doen ze minder voorraad in.

   Maar er zijn wel producten die voor lange tijd niet te krijgen zijn.

 3. Al eerder miste ik een paar producten, de goedkopere. Jammer. Soms zijn ze alleen op Internet te koop maar als ik bestelkosten reken schiet ik er niets mee op.

  • ms

   Daarom wil ik niet bestellen. Bij het Kruidvat kunnen we in Landen terecht, voor de Action moeten we naar Sint-Truiden, maar daar komen we ook wel af en toe.

   Eigenlijk simpel opgelost, alleen moet je in zoveel verschillende winkels binnen om alles bij elkaar te krijgen.

 4. Daisy

  Vandaag een rondje Action op mijn programma!

 5. elsjeveth

  Ha ha dat heb ik ook meegemaakt bij AH ik stond daar als een kip zonder kop met mn tas tegen het poortje te duwen. Totdat een tienermeisje zei: eerst uw bon scannen mevrouw…ik las in haar ogen daar heb je weer zo´n verwarde bejaarde.

  • ms

   Ik heb de omgeving eens opgenomen met killerblik waardoor er, zelfs niet in hun ogen, te lezen as wat ze ervan dachten. Oh zo …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén