Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De nieuwe aanwinst

Laat ons nu toch, de dag dat dit log verscheen, naar de Aldi gaan, waardoor we dan voorbij de Kringwinkel kwamen en er naar goede gewoonte efkes binnensprongen.

Laat daar nu toch een mooie orchidee staan -zij het geen echte- en ik ze in een bevlieging in mijn mandje plaatste en me, vanaf dat moment tot het ogenblik dat we thuis waren, afvroeg wat me had bezield.

Eens thuis zette ik ze zo dat ik er vanaf hier -mijn laptop dus- en bij het TV-kijken -vanuit de zetel dus- zicht op heb. En ik vind dat mijn bevlieging zo slecht nog niet was.

Alleen heb ik nu al een paar keer de neiging moeten onderdrukken om ze te gieten. Die grond ziet er nogal droog uit.



Previous

Een wereldwijd probleem

Next

Kleine bedenking tussendoor

11 Comments

  1. Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit!

  2. De bloemen zien er echter heel goed uit en bloeien weelderig zo te zien!

  3. Mooie! Vrouwlief heeft hier in huis de groene vingers….en orchideeen haar liefhebberij. Hoe ze het regelt weet ik niet, maar wij hebben echte staan die het prima doen…Maar begieten mag ik daarbij ook niet…want ik geef te veel water…:)

  4. Van alle bloemen zie je bij orchideeën het minst dat ze nep zijn. Je moet er soms aan voelen en dan twijfel je nog. Ook die van jou is heel mooi.

  5. Mooie bevlieging.
    Ik vind het bijzondere bloemen, ook de echte ogen als kunst.

  6. Mijn moeder was een kei in het tot bloei brengen (meerdere malen) van allerlei kamerplanten. Maar als ze mij hier zien vallen ze allemaal flauw. Ik heb wel een aantal (makkelijke) groene planten in huis. En de lidcactus bloeit ook regelmatig. Het gekke is dat ik die zelf heb opgekweekt uit een stukje dat bij een vriendin van mijn zus van haar plant op de grond was gevallen. Ik was toen met mijn zus even meegegaan toen ze voor de planten en de post van haar vriendin zorgde toen die op vakantie was. Ik heb dat stukje opgeraapt en thuis in een pot aarde gestopt en er verder niet veel aandacht aan besteed. Kijk en dat stukje is een volwaardige plant geworden die regelmatig bloeit.

    • ms

      Mijn moeder ook. Ikbheb ooit één enkele plant gehad die het goed deed en dat was in een pot met vlotter. Een stuk stam met daar een uitschieter op. Maar die heeft Sloef, toen nog een jonge kat, kapot gekrabd.

      En die potten met vlotter … zouden die nog wel bestaan? 🤔

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén