Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het verval

In een onuitgesproken overeenkomst met Baskuul, besloot ik ooit dat ik met het binnenhuisveloke ging rijden. En dat ging goed, Baskuul was een vriendelijk medewerker.

Dus rijd ik alle dagen, zo ergens in de voormiddag, een verloren halfuur met de fiets en rijd ik, zo ergens in de namiddag, een verloren halfuur met de fiets.

Gisteren, we hadden boodschappen gedaan, het voormiddag-halfuur was er bij ingeschoten en Luc opperde van dan maar iets later te eten. Maar de zeer aan mijn goesting vond dat geen goed idee. Dus aten we op ons gewone uur.

Maar in de namiddag sloeg mijn geweten toe en besloot ik van het halfuur maar een uur te maken. En dat ging goed: ik maakte de Zweedse puzzel, het kruiswoordraadsel, de blokpuzzel en Tentje Boompje mini en de zeeslag mini en begon alvast aan de Sudoku, alvorens een blik te werpen op mijn chrono.

Na die Sudoku besloot ik dan nog maar een Sudoku te maken die ik op internet ga zoeken en het uur was om vóór die klaar was.

En ik was blij want ik voelde me nog steeds zo fit als een hoentje al gaf de meter, tot mijn spijt, aan dat ik echt niet de zelfde afstand had gefietst dan met twee keer een half uur. Daar was ik niet zo blij om. Er zit dus verval op. Het verschil is niet zo enorm groot, maar het is er.

Zodoende heb ik besloten dat ik in de toekomst steeds een heel uur met die fiets ga rijden. Hopelijk krijg ik geen tegengoesting van al die puzzels. Want wat ik dan op die fiets moet zitten doen, ik zou het niet weten.

Previous

Een verrassing

Next

Ga naar huis

13 Comments

  1. Nu wat minder maar er waren tijden dat ik fietste en wandelde met een radiootje op mijn hoofd, ik bedoel natuurlijk het geluid ervan via een koptelefoontje in mijn oren want met daadwerkelijk een radio op je kop balancerend kom je niet ver. Zo heb ik veel interessante zaken gehoord, zoals bijvoorbeeld Radio Tour de France (mét altijd Elle voulait qu’on l’appelle Venise van Julien Clerc) en het eerste liedje van Spinvis, met vaderlijk instemming begroet door thans wijlen Harry Muskee. Tegenwoordig heb je ook boeiende podcasts, heb ik vernomen. Is dat niet iets voor je?

    • ms

      Vroeger reed ik op de hometrainer met muziek, zonder koptelefoon omdat ik voor ’t werk er wel meer een op had.

      Toen mijn oren gingen tegensputteren stopte dat en verhuisde de hometrainer naar de woonplaats zodat ik vandaar TV kon kijken.

      Nu denk ik er over om muziek op te zetten op de laptop en via Bluetooth rechtstreeks contact te maken met mijn hoorapparaatjes.

      Dat denken is voorlopig nog bij “denken” gebleven.

      Mogelijk heb ik daarvoor óók een connector nodig en of dat de moeite/het geld waard is weet ik zo nog niet.

      Een podcast? Ik denk dat ik daar niet aan begin. Dat is hetzelfde probleem als met de TV. Als er iets de moeite waard is, vallen mijn benen stil. En een podcast komt niet met ondertitels, neem ik aan. 🤔

  2. Je bent goed bezig, hoe dan ook: doorgaan. Ik probeer het met stappen. Iedere ochtend minstens 10.000 stappen. Hopelijk kan ik het volhouden.

    • ms

      Met de warmte staat het wandelen op een lager pitje. Normaal proberen wij toch drie maal per week een 8á10 km te wandelen.

  3. Ik ben een man dus twee zaken tegelijkertijd doen (fietsen en puzzelen) gaat me niet lukken.
    Maar dat binnenhuis-veloke is wel een goed idee. Bij mijn schoonouders staat er eentje eenzaam te verpieteren dus ga ik misschien voorstellen of ik voor een tijdje …

    • ms

      Oh maar ik heb al boeken gelezen op dat veloke, onderleggertjes gehaakt en TV gekeken. En nu dus puzzels.

      Geen slecht idee om dat van je schoonouders te gebruiken. Daarmee houd je dat veloke zijn fysiek op peil. 😉

  4. Ooit, in een tijdperk lang, lang geleden en ook in een ander huis, had ik zo’n hometrainer staan waarop ik de conditie wat op peil dacht te brengen. Elke dag een half uurtje trappen. Met de radio of kleine tv aan om af te leiden. Na een half jaar was ik het echt zat. Weg met dat ding. Echte fiets….veel leuker. Tot ik ontdekte dat waar we woonden de wind altijd tegen stond.. Nu, ik woon toch meer in de buurt van de stad, heb ik een City Bike, geen trapondersteuning en fiets ik wel eens even op en neer naar centrum Amsterdam voor de lol. Ik moet opletten, maar het voelt lekker. Behalve als in sommige straten die wind weer tegen staat…..Blijft die auto toch een stuk comfortabeler….:)

  5. Ik heb ook nog gereden op de hometrainer. Die dient nu min of meer als kapstok. Ik heb gedacht om er weer eens mee te rijden, maar tot nu toe is het er niet van gekomen.

  6. Flink hoor, ik moet je bewonderen.
    We hadden we er ook een, maar ik verveelde me er op, ook met muziek en leeswerk.
    Later kochten we een grote stepper, daarbij had ik de handen nodig om het stuur vast te houden. Uiteindelijk gingen we zelf fietsen, beviel heel wat beter en we wenden aan slecht weer. We wenden zelfs aan tegenwind.
    Intussen ben ik te zwaar maar het stoort me niet.

  7. elsjeveth

    Complimenten en wat een doorzettingsvermogen.
    Ik hou het bij mijn dagelijkse wandelingen, kijk rond me heen en mijmer erop los. De wekelijkse zwemfit-oefeningen doen me ook goed en daar geniet ik van.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén