Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Boter bij de vis

Hoe vaak je ook leest over bedrog en afzetterij via internet en telefoon, er komen nog altijd berichten bij waar je van op kijkt en die je verbazen.

Zo las ik: “Mégane werd opgelicht met valse bankapp1“. Ja bankapps, die ken ik wel. Ik betaal met mijn telefoon, met Payconic, met mijn eigen bankapp. En ik ontvang ook via Payconic en mijn eigen bankapp.

Dus ging ik toch eens grondig lezen. Maar wat me opvalt is dat je moet geloven dat de ander betaalde, per overschrijving, en dat terwijl ik, als ik een betaling ontvang, op mijn eigen telefoon wil en kan zien dat de betaling gebeurde.

En dàt krijg je niet bij een overschrijving. Dat zou ik niet aanvaarden. Goederen en geld moeten gelijktijdig oversteken. Dat denk ik ervan.

Wat me ook opvalt is dat er toch mensen zijn die zich bezig houden met het vervaardigen van die bedrieglijke valse apps. Het moet een nogal lucratieve bezigheid zijn.

Uitgelichte afbeelding: ____________________
VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/09/12/oplichting-valse-bankapp/

Previous

Omwille van de schijn

Next

Bijna herfst

9 Comments

  1. Als ik geld overschrijf via de app, dan staat het onmiddellijk op de rekening van de andere. Ik heb het al een paar keer gecheckt, met de andere naast me, en ik vind het ongelofelijk dat het zo snel gaat. Ligt het aan de bank? Of ligt het aan het land? Geen idee, maar het is echt zo.

    • ms

      Dat is normaal. Want het is dus een storting die je doet op andermans rekening.

      Het probleem begint als iemand jouw moet betalen en dat met een overschrijving per telefoon doet. Dan tikt die jouw rekeningnummer in en dat is dan géén storting. Dan tonen ze je dat ze betalingsopdracht gaven, maar jij heb geen bevestiging, enkel een beeld op hùn telefoon.

      Dat kan natuurlijk goed gaan, maar er bestaan nu van die valse bankapps, dus banken die helemaal niet bestaan en die je een valse betaling tonen.

      Daarom wil ik dat niet. Ik wil de storting. Dan krijg ik een mededeling op mijn telefoon dat “Die persoon” (jawel de naam) een storting deed.

      Heb ik geen bericht op mijn telefoon, gaat de verkoop niet door.

      Ik vrees de dag dat die afzetters dààr een oplossing voor vinden.

  2. elsjeveth

    Zoals altijd, zodra bedenkelijke mensen geld ruiken komt het slechtste in hun boven helaas.

  3. Bedriegers zul je altijd hebben. Het blijft uitkijken.

  4. Natuurlijk is het lucratief. Er zijn altijd mensen die niet precies weten wat er allemaal mogelijk is via Internet en te goed van vertrouwen zijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén