Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een e-reader

Ik wou geen e-reader, ik wil geen e-reader, ik wil het boek in mijn handen, wat moet ik met een e-reader?

En toch, op het ogenblik dat ik me realiseerde dat er mogelijk nog wel meer druilerige fietstochtjes op mijn hometrainer in het verschiet lagen vroeg ik me af … en ik dacht aan Amke. Die heeft een app waar ze, naar eigen zeggen, verhalen/boeken kan lezen die niet uitgegeven werden. Ieder die zou willen kan er zelf ook verhalen op kwijt.

Maar, volgens Amke zou er tussen het aanbod niets zitten dat ik zou zien zitten. Ze had gelijk.

Dus zocht ik naar een andere app die zo wat hetzelfde zou doen, maar dan met een ander aanbod. Ik vond er ene, zocht me een gratis boek in de lijst en testte hem uit op de fiets. Dat bolde wel goed en al werd rijden zonder handen mij altijd ten strengste verboden, ik telde de tijd of de kilometers niet meer af.

Er is één nadeel, een groot. Als ik in een boek begin dat me aanstaat … ga ik het na een goed half uur fietsend lezen niet wegleggen tot de volgende dag.

Ik wil nog altijd geen e-reader, maar lezen op mijn telefoon is wel erg handig … en dat is het eigenlijk ook voor op vakantie.


Previous

Problemen bij het parkeren

Next

Manderscheid

17 Comments

 1. Zo’n reader is echt handig maar jeozt er voor zijn. Ik lees er niet graag op.

  • ms

   Ik vind het handig op de telefoon omdat je het overal mee hebt en het weinig plaats inneemt.

   Wat stoort mij er aan? Je kan boeken kopen als je wil, maar je kan niet snuisteren in kringwinkels en boekenmarkten en je komt niet thuis met een oud exemplaar waar je al lang naar zoekt.

   Je betaalt altijd de nieuwprijs en nieuwe boeken zijn duur. Die koop ik wel van mijn favoriete schrijvers als er nieuwe uitkomen, maar zomaar op de achterflap afgaand zal ik enkel eens in een bevlieging een nieuw boek kopen.

   Koop je een boek dat je na twee bladzijden terzijde legt, kan je dat nog meenemen naar de boekenmarkt. Op zo’n e-reader niet, voor zover ik weet bestaat daar (nog geen) tweedehandsmarkt voor.

   De gratis boeken die ze aanbieden … mja …

   En of de mogelijkheid bestaat om elders boeken te kopen dan via de app moet ik ook nog uitzoeken.

 2. Je moet… moest dat zijn

 3. Ik heb ook een e-reader, maar koop toch nog altijd gewone boeken, voornamelijk in het Engels. Die zijn minder duur en het verhaal gaat niet lost in translation. De 7 zusters bijvoorbeeld, lees ik in het Engels. De boeken van Diana Gabaldon dan wel weer in het Nederlands omdat de Engelse versie wat moeilijk te lezen is (dialect). Ik lees mijn boeken dus op mijn e-reader, mijn telefoon én op papier. Voordeel is dat je zo in tig boeken tegelijk kan lezen 😛

  • ms

   Dat doe ik sowieso, ik ben wel heel vaak in meerdere boeken tegelijk bezig.

   De meeste boeken probeer ik in hun oorspronkelijke taal te lezen. Maar als ik eerst de vertaling tegen kom kan het wel zijn dat ik ze twee keer heb.

 4. Dat kan ik begrijpen, het willen doorlezen. 🙂
  Mijn e-reader ligt nog steeds ongebruikt in de kast. Al minstens een jaar.
  Ik ben van plan hem te gebruiken, ooit.
  E-books zijn niet zo duur als papieren exemplaren, je kunt ook lid orden van een e-reader-boekenclub zoals KOBO maar ja, papier voelt prettiger.

  • ms

   Als het met de telefoon goed blijft gaan hoef ik geen e-reader.

   Bij Kobo Plus kan je je abonneren voor 12€ per maand, maar dat verplichte zint me niet.

   Dat verplicht zoeken welk boek je wel eens zou kunnen kopen is de omgekeerde wereld en heeft te veel van die vroegere boeken- en platenclub: ECI, die nu door het leven gaat als BookSpot, maar die verplichte aankopen zijn blijkbaar verleden tijd.

   • O ja, die ECI, altijd een popi boek als maandaanbieding (zoiets) die ik dan juist niet wilde hebben. Later hadden ze ook grammofoonplaten.
    Wij waren lid maar hebben zo gauw mogelijk opgezegd.

    • ms

     Wij ook, zo snel mogelijk nadat we vonden dat we het interessantste er uit hadden gehaald en de keuze echt beperkt was.

 5. Ik heb geen e reader of iets in dien aard. Greet is hier de grote lezer en doet dit nog steeds via papieren exemplaren. Ik ben wel benieuwd hoe dit verder zal evolueren.

  • ms

   Ik tot nu toe dus ook, maar een boek in je handen hebben terwijl je op een hometrainer rijdt is juist goed om er af te totteren.

 6. Ik gebruik het in bed of op reis. Is dan handig. Maar mijn voorkeur gaat toch ook uit naar een echt boek.

 7. Ik lees al jaren op mijn e-reader, ben er zeer tevreden over. Maar ook gewone boeken, die leen ik bij de bibliotheek, scheelt veel geld en minder boeken want de boekenkast is vol.

  • ms

   Ik koop ze liever bij de Kringwinkel, na het lezen verhuizen ze naar de boekenmarkt. Zijn ze echt goed dan houd ik ze.

   Een e-reader koop ik niet, mijn telefoon voldoet prima (voorlopig). Ik moet nog uitzoeken hoe het werkt als ik boeken bijkoop.

 8. elsje

  Hij of zij komt er bij mij niet in. De E-reader dus. Ik wil en zal en moet een boek in mijn handen houden, het papier horen knisperen de kaft beduimelen. Ja ik weet het ik ben eigenwijs en ouderwets maar het bevalt me prima

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén