Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet te koop in de supermarkt

Er is, volgens mij, een ernstig tekort waar men dringend werk moet van maken. Ik ben tot de bevinding gekomen dat er zeer snel meer BV’s moeten bij komen.

Waar vroeger de gewone burger kwam kwissen, de gewone burger kwam eten, de gewone burger kwam zingen, de gewone burger weet-ik-veel-wat kwam doen en experten aanschoven bij praatprogramma’s, krijgen nu de BV’s dat allemaal voor de kiezen. En het zijn veelal dezelfde gezichten en dezelfde grappen.

Ik begrijp dat wel, ze moeten die mensen ook iets gunnen en de gewone burger heeft meestal toch al een job.

Maar als ik bij de programmatie zie wat die allemaal op hun talloor krijgen, vrees ik voor een algemene uitval door overvraagde, opgebrande/uitgebluste BV’s – in het Schoon Vlaams “burn-out” geheten.

Nu moet ik zeggen dat ik dat dan nog maar meekrijg van bij de aankondigingen vooraf van die programma’s want kijken doe ik niet, vooral luisteren met halfgare oren is te vermoeiend en vergt te veel inspanning.

En nu mogen ze ook al mogen opdraven voor de veiligheid op de wegen, al mogen ze er dan bij gaan liggen2.

Wat een geluk dat ik nooit de intentie had om BV te worden, ik word er zo al moe van.

____________________
1 Wikipedia
2 Veilig verkeer

Previous

Kiezen en verliezen

Next

Met een zacht gesnurk

16 Comments

  1. Je maakt me aan het lachen. Zijn de BV’s op? Ik heb medelijden met die mensen. Zelf weet ik niets meer van BV’s of BNers. Ja, Herman Stok ken ik nog, en Lous Haasdijk, en Louis Neefs en Willy Wally. Maar toen waren er nog geen soaps. Nu ik eraan denk: we moeten meer soaps! En reality programma’s! En boer zoekt vrouw! 🙂

    • ms

      De BV’s zijn niet op, maar ze zijn met te weinig voor té veel programma’s.

      Maar meer soaps is een goed idee. In de echte soapseries moeten ze wel nog kunnen acteren. Maar die acteurs vind je niet echt in alle programma’s terug.

      Andere BV’s zijn dan weer te vinden bij de influencers. Verfrissend 🙂

  2. Inderdaad altijd dezelfde gezichten op TV. Het wordt echt wat van het goede teveel.

    • ms

      Het ergerlijke (in mijn geval) is dat ik die programma’s niet wil zien omdat ik het echte leven al moeite heb om tafelgesprekken van meerdere personen te volgen.

      Maar ik kan ze niet ontlopen, ze stoppen die gewoon tussen bij de publiciteitsblokken. En ik vraag me af waarom ze geen omroepsters meer wilden als ze nu te pas en te onpas die dingen door de mensen hun strot duwen.

      En dat ze dan BVs dingen gaan laten doen waarvoor diegenen die hete echt doen veel opleiding en veel ervaring nodig hebben.

  3. elsjeveth

    Och ja, het voelt allemaal zo kunstmatig het leven van die BN´ers of BV´ers.
    Blij dat ik niet zo nodig hoef, genoeg aan mijn eigen sores zou mijn vader gezegd hebben

    • ms

      Inderdaad. Maar owee, als er een zrtikel in de media komt over een onbekende die iets ernstig meemaakte, dan staan er vaak BV’s op de eerste rij om te zeggen dat zij dat óók meemaakten, alsof ze jaloers zijn op een beetje aandacht voor anderen.

  4. elsjeveth

    Dat heb je zelfs in het ‘echte’ leven. Je vertelt iets wat je raakt en hupsakee een aantal kan het niet laten om te zeggen ‘ik ook’ 🥹

  5. BV’s worden nu eenmaal BV’s omdat ze veel op de televisie komen. Wat ze precies doen behalve lullen weet ik niet en hoef het niet te weten.

  6. Er zijn nog meer BV’s of BN’ers die ik helemaal niet ken. Als je dan in gezelschap niet weet over wie ‘van de teevee’ ze het hebben, doen ze of ik op een andere planeet leef. Ik trek het mij niet aan, ik denk niet dat ik iets mis.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén