Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rare telefonische oproepen

We liepen genoeglijk te wandelen in de bossen van de Merode toen mijn telefoon ging. Het was een nummer uit Nederland, beginnend met: +31 6

Een Nederlands nummer dat mij belt verwondert me, maar misschien is het wel … en mijn wijsvinger begint te kriebelen om op te nemen, maar mijn nuchtere ik denkt: “Dat ze me dan een bericht sturen” en mijn nuchtere ik verplicht mijn kriebelende wijsvinger om in te haken.

Onmiddellijk, maar dan écht onmiddellijk begint die telefoon terug te blèren en deze keer reageert mijn wijsvinger onmiddellijk en haakt in. En onmiddellijk, maar dan écht onmiddellijk … vijf keer op rij. En van genoeglijk was geen sprake meer, van kriebelend ook niet meer, eerder wat geërgerd.

Ik heb het nummer achteraf gegoogeld. Ik vond uitleg over oplichters. Wat had je anders gedacht.

Ergens de voorbije week krijst Lucs telefoon: een nummer uit België, beginnend met: +32 11 46… maar Luc is niet hier, die staat in de keuken en ik vraag me af en overdenk, maar kan ook niet zo direct denken wie hem zou kunnen bellen. Luc zegt: “Dat ze me dan een bericht sturen”.

Een paar dagen later was er opnieuw opgebeld met een nummer dat met dezelfde cijfers begint, maar met twee andere eindigt. Maar waar die telefoon toen lag en waar Luc toen was, dat weet ik niet. Hij heeft enkel de melding van gemiste oproep gezien en gezegd: “Dat ze me dan een bericht sturen”.

Maandag ging Lucs telefoon, zelfde begincijfers, nog andere eindcijfers. Hij haakte in en onmiddellijk, maar dan écht onmiddellijk ging die telefoon opnieuw. Gelukkig herbegon die niet meer toen hij inhaakte en zei … Ondertussen weet iedereen wel al wat hij zei.

We hebben die drie nummers ook gegoogeld. We vonden uitleg over oplichters. Wat had je anders gedacht.

Maar wat je ook leest, hoe ze ook verwittigen en welke uitleg ze er ook aan geven, de beste manier -volgens mij dan toch- is gewoon geen enkel onbekend nummer beantwoorden.

Als het inderdaad iemand is die je moet hebben, die je moet spreken of iets moet vragen zal die -inderdaad- wel een whatsapp of een bericht zenden of een e-mail sturen.

Het is gewoon een kwestie om niet automatisch direct en overhaast te reageren en je kriebelende wijsvinger in bedwang te houden.

Uitgelichte afbeelding:

Previous

Met een zacht gesnurk

1 Comment

  1. Niet opnemen is de beste methode, jawel. Een probleempje kan zijn dat je zelf iemand gebeld hebt met een verzoek of een vraag, dat die belooft terug te bellen en dat je vergeet dat nummer in je adresboek te zetten zodat de telefoon het niet herkent. En dat je vergeet teruggebeld te worden en ten onrechte de telefoon niet beantwoord. Natuurlijk kan er geappt worden, maar als de terugbeller dat vergeet of denkt: stik er maar in, kun je toch een misschien belangrijk bericht missen. Toch is niet opnemen beter. (Grappig genoeg dácht je vroeger met je vaste telefoon en geen nummerherkenning er niet aan om niet op te nemen. Ik denk dat dat er bij onze generatie nog heel erg in zit en er vermoedelijk ook nooit meer echt helemaal uit zal gaan.)

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén