Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog wc-perikelen

En dan, dan leest Slow voor dat er overwogen wordt de sanitaire voorzieningen van het station van Landen ook met een muntslot uit te rusten om vandalen en personen met minder goede bedoelingen te weren. Die gebruiken zij dus wel regelmatig en al is het niet de grote sjiek, het is er altijd proper.

Wat mensen toch hebben met wc’s? Onbegrijpelijk. mske loopt om daar weg te zijn, op anderen heeft dat blijkbaar een enorme aantrek. Zo waren er met de uitstop die zondagmorgen op de trein ook weer twee rotjoengelen, waar we toen niet aan gedacht hebben, die er gewoon niet weg te slaan waren.

In het terugkomen, weeral wagon met een gehandicapten-wc, zaten er ook weer twee samen op van een jaar of 13-14, jongen en meiske … Awel, mske was blij dat ze toen juist in Landen aankwamen.

Previous

Saai geduid

Next

In volle publiek

12 Comments

 1. bea

  Wc’s zijn nu ook niet de meest romantische plaats om te vertoeven maar voor 13-14 jarigen speelt romantiek geen rol, als ze maar afgezonderd zitten
  Op de duur zal alles wat openbaar is van sloten voorzien worden. Erg, gewoon omdat sommigen er plezier in hebben om publiek goed om zeep te helpen. Mijn grootmoeder zei het al en ik herhaal: waar gaan we naartoe??

 2. ms

  Bij ons thuis zegden ze: “van iet van een ander blefde af!”.

 3. Bea heeft gelijk…alles wordt maar kapot gemaakt en waarom? omdat ze het kúnnen waarschijnlijk.
  Laat ze er maar muntsloten op zetten hoor…liever dat dan in de troep moeten…zoals die overvolle wc’s in de treinen, waar de pis over de rand gutst omdat ze het verdommen om even door te trekken..voor zichzelf en voor de 10 anderen die hen al voorgingen..!

 4. ms

  Zoals die keer in Lier? Waar stond dat je de sleutel aan het loket moest halen en het loket dicht was? Erg klantvriendelijk vind ik dat niet.

  Wat ik dan wél goed vind is in het stationsbuffet van Hasselt. Daar staat op je rekening een codenummer. En met dat nummer open je de deur van het wc.

  Dat moet toch op treinen en stations óók toepasbaar zijn en zelfs in restaurants en cafés ook.

 5. Nee…een muntslot, daar doe je geen sleutel in, maar een muntje hè!
  Dat andere systeem is wel mooi, maar dan kun je pas ná het afrekenen naar de wc…wat nu als je tijdens moet?
  En voor de trein lost het niks op..want iederéén moet dan zo’n code krijgen neem ik aan..of moet je die bij de conducteur gaan halen?…dat wordt dan zoeken..ik zie die lui hier nooit!

 6. ms

  Neen hoor, je krijgt het bonnetje bij je bestelling maar daarom hoef je niet direct af te rekenen.

  Voor de trein zijn ze blijkbaar ook aan het denken van zo een code op het treinbiljet te zetten. Slow had daar wat over gelezen. Ik zou dat artikel best eens opzoeken waar het allemaal in beschreven stond.

  Maar voor de trein zou ik dan wel eerder opteren voor wél een muntje want anders blijft de toestand gewoon zoals hij is, als ze er zomaar op raken met een code.

 7. Die code op de rekening lijkt me een goed systeem

 8. Ah ja..als je het bonnetje meteen na de bestelling al krijgt…dán kan het een goed systeem zijn voor in café’s en restaurants ja…in treinen…wat je zegt, en dat zou het voor die rotjong nog véél leuker maken..steeds zo hun codes uit te proberen..die komen nóóit meer bij die wc’s vandaan dan hehe!

 9. Heb ik geluk want tot nu toe heb ik nog geen wc perikelen gekend. Maar inderdaad op den duur moet alles op slot .Op de trein kun je nu ook moeilijk een wc madam gaan zetten .En als ze een code op je treinticket zoudenz etten dan is meteen ook een klein beetje het zw

 10. ..zwart rijden ingeperkt. Wilde ik nog typen.,maar de reactie vloog al weg. Het doet hier allemaal vreemd. Kan niet eens inloggen

 11. die zwartrijders houden het wel op hoor, en degenen mét een kaartje met code kunnen er ook nog gewoon een bende van maken. en dat soms het water en/of het wc-papier op is, heb ik al genoeg meegemaakt.
  bovendien heeft olive een abonnement, zou ze dan een vaste code krijgen, die werkt op alle wc’s in alle treinen?

 12. ze kunnen niet anders hé de dag van vandaag dan alles afsluiten
  wel handig zoals in Hasselt een code op rekening en daarmee kan je het toilet binnen
  een halve euro insteken kan ook nog maar dan moet je die wel hebben hé
  ik probeer alles op te houden tot een station, dan hoef ik niet in de trein zelf
  een wc madam in de trein zelf, dat zou nogal eens een idee zijn, en dan blijven die snotneuzen ook weg van de toiletten

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d