Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Te luid …

Het eerste voorval dateert van een poos terug, op onze maandelijkse boekenmarkt. Ik vertelde een grappig voorval tegen Luc en de man van de stand tegenover de onze ging mee lachen.

Ik zei tegen de -wat jongere- standhoudster naast ons, die we al van in den beginne kennen: “Zo vervelend, met dat slecht horen ga ik te luid praten”. Ze zei: “Ach, dat maakt toch niet uit. Ik praat zeker luider want ik ben Hollandse hé”.

Er was eens een andere boekenmarkt, waar we gewoon naartoe gingen om te snuisteren en we kwamen er één van onze andere mede-standhoudsters -leeftijdgenote- tegen, die ook daar was om te snuisteren. Ik vertelde haar dat ik op zoek was naar de wat minder te vinden kunstboeken.

Iedereen in dat -zij het kleine- zaaltje heeft me zijn of haar kunstboeken aangeboden en/of getoond, waarvoor ik telkens heel erg bedankte … maar neen, Rubens en Rembrandt en zo zijn mijn stijl niet.

Op onze boekenmarkt vertel-fluisterde ik dat voorval tegen voornoemde dame. Ze fluisterde terug: “Ik moet daar ook mee oppassen”.

Het voordeel is nu wel dat deze vrouw weet dat ik kunstboeken zoek en me even kwam melden dat ik eens een kijkje moest gaan nemen bij de -nieuwe- stand naast de hare. Het leverde me toen een mooi Permeke-boek op.

Er was eens op de boekenmarkt iemand die, als hij iets vertelde, door iedereen gehoord werd. En … hij was niet van echt het zwijgzame type.

De Nederlandse vrouw en ik waren toen unaniem akkoord … en daar hoefden we zelfs niks voor te zeggen.

Previous

Vrolijk Pasen

Next

Iets drinken

15 Comments

 1. elsjeveth

  Ha ha daar hadden jullie wel oren naar 🫣

  • ms

   Hm … ik weet zo niet. Als hij je had uitverkoren, kon je niet ontsnappen. Dan ging hij in de achtervolging. 😉🤣

   • elsjeveth

    Oei vreselijk zulke figuren

    • ms

     Voor corona was er zo een standhouder die graag met mij een praatje kwam maken. Dat kwam door een ouder log waarop hij ooit had gereageerd.

     Na corona is die niet meer teruggekomen. Hij heeft het te druk, wist hij te vertellen toen hij eens dag kwam zeggen.

 2. Mooi is dat!
  Een heerlijk stukje.

  • ms

   Dank je. Mooi is het wel, als het grappig is.

   Maar ik zeg/vertel dus -voorzichtigheidshalve- nooit iets dat niet mag gehoord worden, dat houd ik wel tot thuis, tussen mijn vier muren. 🤐😂

   Ik weet dus zelf niet of mijn fluisteren nog wel fluisteren is, al reageert daar -voorlopig- nog niemand op. 😀

 3. Een humorlogje. 🙂 Privézaken kun je inderdaad beter voor thuis bewaren.
  Het komt me bekend voor, mijn vader was altijd al doof.

  • ps ik zou nog laten weten hoe de nieuwe hoorapparaten waren.
   Ze zijn zeer krachtig, ik moet het geluid terugzetten om niet gek te worden. Praten in kleine kring is er op vooruit gegaan, in groter gezelschap alleen als het rustig is, zodra tv of muziek in de buurt is wordt het moeilijker, maar dat hebben veel niet-doven ook.
   Besturing via de telefoon kan je als gemak zien, ik heb geen app aangemaakt want ik voel me onderhand een robot.
   Muziek luisteren gaat ietsje beter, niet veel, het blijft een blikkerig geluid.
   Het opladen is handiger, geen gedoe meer met batterijtjes.

   Al met al ben ik er toch wel op vooruit gegaan. Het zal verschillen van de mate van doofheid en welk soort, daar zit veel variatie in.

   • ms

    Ik ga ergens deze week afspraken maken bij verschillende aanbieders. Die batterijvrije en met app bestuurbare kan ik bij Hans Anders ook krijgen, maar ik denk niet dat het die worden. Ik wil die welke verbinding maken met de telefoon en televisie.

    Nu zijn er nóg gesofisticeerder, maar die zijn onbetaalbaar en je krijgt geen terugbetaling van de ziekenkas.

    Het zijn dingen van zo’n 1.600€ per stuk (op jaarbasis) en ze moeten om de drie maanden opnieuw ingeplant worden. Maar ze zitten dan wél onmiddellijk achter je trommelvlies.

    En ik vrees dat daar mijn probleem zit. Want testen wijzen uit dat mijn gehoor niet goed is maar ze testen wel met een systeem IN je oor. En met een koptelefoon kan ik ook muziek beluisteren.

    Misschien binnen 5 jaar? Wie weet?

    Afin, 4 mei, afspraak bij KNO.

  • ms

   De mijne ook, vandaar dat ik weet dan mijn zoon niet fluistert maar dat het mijn gehoor is. Mijn vader werd altijd boos op ons omdat we geheimzinnig deden. 😐

 4. Leuk stukje. Zo ontmoet je nog eens volk op zo’n boekenmarkt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén