Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Geld

mske wordt paranoïa. Ze denkt namelijk dat er een complot tegen haar gesmeed wordt. Een financieel complot.

Het studiebureau waarvoor ze in oktober dag en nacht werkte omdat het werk voor gisteren was, is niet zo snel om te betalen. Toen mske hem belde en zei dat ze vooruit wilde en dus dat geld nodig had alvorens andere stielmannen te contacteren, antwoordde de man dat zijn klanten hem ook nog niet betaalden en dat hij ging zien wat hij kon doen. En hij deed niets.

Op 9 januari 2004 stuurt ze de onbetaalde factuur naar haar peperdure advocaat per mail. Op 14 januari komt er een mail van de advocaat dat hij het bestand niet kon openen. mske zet dat om in een ander programma en stuurt dat terug op met de vermelding dat ze het voor extra veiligheid nog eens zal doorfaxen. Ze zendt Slow naar het stadje, want ze komen er hier niet uit met de fax. Vorige dinsdag belt mske naar de superdure advocaat. Die valt uit de lucht: “factuur? factuur hmmm … aha maar ik heb toch een mail gestuurd om te zeggen dat ik dat niet kon openen?” mske dacht dat ze door het dak ging, ze legt de situatie van die fax uit en die begint wéér: “fax? fax hmmm … zeg me voor alle veiligheid nog eens de naam van de gefactureerde”. Als mske hem die naam zegt, antwoordt hij: “Aaaaaaaaaah, die fax! Ja zie, ik heb de link tussen de fax en de mail niet gelegd, maar stuur hem nog eens per fax en dan doe ik dat direct en bel me dan binnen 10 dagen eens terug, als hij dan niet betaald heeft dan dagvaarden we”. mske die het al lang beu is maakt een opmerking, nogal voorzichtig want de man heeft Slow’s scheiding ook nog in handen en de advocaat zegt: “Jamaar, ik geef de mensen graag tijd om uit zichzelf te betalen”.

Wabliefteru? Van 17 oktober 2003 tot nú? Als mske haar zin kon doen, greep ze de vent nu bij zijn keel en schudde hem dooreen tot er geen enkel onderdeel nog op zijn plaats zat.

Slow, idem, nog geen eurocentiem centen gezien, telkens opnieuw is er een andere reden waarom niet. Als hij van Leuven naar hier verhuist en dat aangeeft heeft hij, Slow, vergeten het C8 formulier in te vullen. Aha, en wat is een C8? Wel, dat is een overdracht formulier van Leuven naar hier. Wie heeft dat vergeten? De mensen die er werken of de mens die dat één keer nodig heeft en van het ding nog niet hoorde.

Nu weer. De ziekenkas heeft de verlofdagen uitbetaald maar Slow heeft die niet opgenomen. Nu moet hij dat geld terugbetalen of hij krijgt geen dop. Dat ziet er wel een vicieuze cirkel uit. Hij heeft dan ondertussen, op aandringen van mske, eens naar het Ziekenfonds in Leuven gebeld om te zien hoe dat zit. Die mensen waren tenminste zeer behulpzaam en dat in tegenstelling met de plaatselijke azijnpisser. Heel waarschijnlijk krijgt hij vandaag een papier aan dat hij dan weer bij de vakbond moet binnendoen en dan zou het in orde zijn.

Het eigenaardige is dat je hier in het stadje, de twee zaken nooit kan combineren. De ziekenkas is in de voormiddag geopend, de vakbond in de namiddag … of vice versa.

Waarom gemakkelijk maken wat moeilijk ook gaat.

Gelukkig is er nog Mr. Sloddermans met zijn wekelijkse factuur voor het brood, de choco en de cola.

Vrijdag voormiddag maakt mske via pc bankieren een som van de spaarboek over naar de zichtrekening, die daarbij hoort, en ze stort tevens een som op haar andere zichtrekening. Diezelfde vrijdag avond is al het geld van de rekeningen gehaald maarr het is nu nog niet toegekomen.

Geld uit de muur halen kost geld, dus moet je dat met pc-bankieren doen, maar dat kost ook geld, want twee dagen intrest opstrijken omwille van een overboeking tussen eigen rekeningen, dat vindt mske maar al te goor!

Previous

Een beetje file

Next

Le Renard et les Raisins

1 Comment

 1. 02-02-2004, 19:45:41
  Vakbond
  Dat Slow maar eens goed met zijn vuist op de tafel bonst bij die vakbond, want het enige dat een werkloze moet invullen bij een verhuizing is een C1. Een C8 moet hij helemaal niet invullen. Dat is namelijk een document dat een vakbond moet gebruiken wanneer een werkloze verhuisd en daarbij veranderd van werkloosheidsbureau (voor meer uitleg, zie http://www.rva.be). Het is eigenlijk een ouderwets systeem dat dateerd van de tijd dat computers nog niet ingeburgerd waren maar we raken het bij de RVA niet kwijt
  En wat betrefd verlof: ik werk als verificateur bij de RVA (maw ik controleer of de vakbond wel juist heeft uitbetaald) en verlof is regelmatig een struikelblok. De vakbond maakt er soms al eens een zootje van.
  Hopelijk word dat bij Slow rap opgelost.
  mvg

  Meriadoc

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: