Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De gekste dingen in het midden van het veld

Op de top van de berg naar het dorpke over de berg stond een parasol zomaar te staan. Op de top van de berg naar het dorpke over de berg hoort geen parasol te staan. Het is er nu ook niet bepaald van toeristische waarde te noemen. Okee okee! Het uitzicht is er mooi … als je over de mesthoop heen kijkt. Omdraaien, de andere richting uit heeft geen nut want daar heb je het kerkhof van het dorpke over de berg.

Onder die parasol stond een tafel en aan die tafel stond een stoel. Slow dacht eerst dat het misschien met die 1.000 km tegen kanker te maken had, maar neen, er bungelde een kartonnetje aan de parasol waarop met viltstift: “te koop” stond geschreven.

mske dacht dat ze daar misschien wat zouden gaan verkopen want ze dacht niet dat de parasol en zijn bijhorende meubilair daar te koop stonden.

Ze had gelijk. Toen ze terugkwamen stonden er bakjes aardbeien op de tafel en zat er een meisje op de stoel.

Slow keek om. “Stoppen we?” vroeg hij. Slow, oorspronkelijk van de kanten van Hoogstraten, is verlekkerd op verse aardbeien. mske zei dat ze wel zouden zien. Maar zonder stoppen kan je niet zien natuurlijk.

Het meisje op de stoel was een Pools meisje dat geen woord Nederlands verstond en zeker niet sprak. Ze stak een kartonnetje omhoog waarop met vilststift: “3€ voor ½ kilo” stond geschreven. mske wou weten van waar die aardbeien kwamen. mske heeft geen taal vandoen om zich verstaanbaar te maken. Na een paar gebaren wist ze dat die aardbeien daar van het schuinoverliggende veld kwamen.

En ja, dat was juist. Sedert een pooske hadden ze daar gezien dat er aardbeien geplant waren maar die zijn nog niet rijp. Slow, die groter is dan mske, kan natuurlijk beter over die berm kijken en wist te vertellen dat er daar achter dat veld wel aardbeitunnels stonden ook. Voilà, weer een open vraag minder op de wereld.

En omdat Slow zijne gijt uitkwam hebben ze maar een bakske mee gebracht. En lekker dat die waren.

Previous

Vlaamse (v)luchten

Next

Sjakosjendragers gezocht

7 Comments

 1. Op de baan naar Sluis stond er voor een vila ook een tafel, twee stoelen en een vierkante parasol en een aantal doosjes aardbeien zonder begeleiding. Niemand te zien als je wilde kon je al voorbijrijdend met je fiets er eentje meegrabbelen,maar deftige mensen doen dat nu eenmaal niet. Ik nam er geen mee Ik heb me alleen de vraag gesteld waar die aardbeien vandaan komen want zover ik kon zien zijn er geen aardbeivelden in de omgeving en rond de woning al evenmin.

 2. oei “villa” moet het zijn.

 3. Gettie

  Ik ben zeker dom nu ik niet weet wat Slow zijne gijt is?
  Ik zou het pertang toch graag willen weten dan is er weer een open vraag beantwoord hahaha.

 4. ms

  Volgens mij bestaat er geen AN woord voor “gijt”. Dus maar efkes met een voorbeeld. Als je voor een bakkerswinkel gaat staan watertanden, dan komt je gijt uit.

 5. Gettie

  verrekken van de goesting zoals wij zeggen !

 6. van die verse aardbeien waar geen suiker voor nodig is!

 7. Het water kwam ‘m in de mond??..het kwijl liep langs zijn kin?? haha..genoeg uitdrukkingen voor die gijt hoor..maar zoals dat hier staat zou je er bíjna wat raars van denken hahahahahahaa!
  Vlakbij de camping waar wij afgelopen week stonden, stond er op een morgen ook ineens een klein tafeltje met een parasol midden tussen de velden..met een klein kistje abrikozen erop! Een oud dametje zagen we er plaats bij nemen..maar onze gijt kwam nergens uit hahahahahaha dus we reden door.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: