Wizzewasjes

Vanuit ons kot

Ziekelijk jaloers en gedwarsboomd egoïsme

Ex en mske zijn vele jaren getrouwd geweest en als je aan mske zou gezegd hebben dat ze ooit van Ex zou scheiden, had ze je waarschijnlijk uitgelachen.

Ze wist al lang, maar wou niet weten, dat er iets scheelde met Ex want heel af en toe kreeg hij een aanval van woede. Die waren echter nooit tegen haar gericht. Maar telkens ze weggingen of het nu de huwelijksfeesten van haar broers en zus waren of het jaarlijkse bedrijfsfeest, telkens vond Ex een reden om boos te worden en vervroegd naar huis te willen. En telkens mske met iemand sprak had hij haar nodig voor het één of ander. En dat kon mske niets schelen want de personen in kwestie hebben haar nooit meer dan oppervlakkig geïnteresseerd.

Maar de laatste jaren zag ze niemand meer en ze besprak het probleem met Ex die zei dat dat zich wel vanzelf zou oplossen. Als beginnend zelfstandige had ze te veel werk. Maar toen Zus en Zoneke volwassen werden en mske eens weg wou gaan vond Ex dat hij, aangezien hij al de ganse dag was weggeweest, het recht had om thuis te zitten. Maar mske zat de ganse dag thuis en toen ze zei dat de vrije tijd dan maar moest verdeeld worden zodat elk zijn zin eens kreeg, kreeg Ex iedere zaterdag hoofdpijn of rugpijn of zijn ziekte van Ménière stak de kop op … of … of … of …

En ergens was er de boze kobold die mske toefluisterde dat dit wel eens trucskes uit zijn trukendoos konden zijn en mske bedacht dat zij hem niet tegen zijn zin mee moest nemen als hij graag thuis zat maar dat zij dan toch niet thuis moest blijven zitten tegen haar zin.

En toen ging Zoneke trouwen en Ex greep die trouw aan om haar onder druk te zetten en plots werd hij wel -verbaal- agressief tegen mske. En hij vond allerlei manieren want als ze dit niet deed dan ging hij niet naar de trouw van Zoneke, als ze dat wel deed ging hij niet naar de trouw van Zoneke en hij volgde haar naar de douche want als zij hem niet constant rond haar verdroeg was er iets mis. En mske dacht dat ze wel iets recht te zetten had na de trouw van Zoneke.

En Ex eiste dat ze zwoor dat ze niemand anders had. Dat was geen moeilijke. Wie zou er zijn als ze niemand zag. En toen eiste hij dat ze zwoor dat ze nooit iemand anders zou hebben en ze lachte hem vierkant uit want dat kan geen mens op voorhand weten. En hij eiste en hij eiste en hij eiste en mske werd er haast gek van en dacht: “eerst de trouw van Zoneke”

En toen eiste hij dat ze zou breken met haar internetconnecties en mske deed het één voor één voor één. En één voor één voor één belde Ex de mensen op om te zeggen dat het niet tegen hen bedoeld was maar tegen haar aanhouder, die er niet was.

En toen hij op een mooie zondag vertelde dat ze omwille van de één of andere voetbalbeker de wielerwedstrijd niet uitzonden op TV, vroeg mske dat na. Bleek dat hij verkeerd geïnformeerd was en dat die wielerwedstrijd wél werd uitgezonden. Toen mske, idiote mske, hem dat vertelde vloog hij uit dat ze wéér aan het mailen was. En mske belde op en zei dat het uit was met mailen, “uit” want dat ze dat niet meer aankon. En ze ging uitwaaien op de brug. En toen ze terug kwam zei Ex agressief: “en als je nu niet vriendelijk bent, ga ik niet naar de trouw van Zoneke” en dàt, dàt was er nu écht te veel aan. mske ontplofte en zei: “en nu is het mijn beurt om te eisen. Je gaat naar de trouw van je zoon en ik wil dat nú weten of ik bedrieg je waar je bij staat met de eerste de beste die hier aan de deur voorbijkomt!

‘s Anderendaags stuurde Ex een mail naar mskes mailvrienden, zeggende dat door zijn egoïsme hun vriendschap niet mocht kapotgaan. Er kwam geen antwoord.

En ‘s avonds viel “hét” voor.

Previous

Ze hangt het uit

Next

Een af-en-toe gedachte

1 Comment

 1. 16-02-2004, 23:10:38
  meemaken
  Een mens kan wat mee maken in zijn/haar leven.

  Gelukkig heeft MSke en Slow nu een nieuwe toekomst en ik wens hen nog een heel lang en gelukkig samen zijn.

  http://marian.skynetblogs.be
  marian

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: