Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Kapstokken bij de vleet

Misschien is dit een beetje een bizar onderwerp om over te schrijven maar diegenen die weten zullen wel begrijpen dat het niet zo simpel is om als het ware een vaatje onderwerpen open te trekken en een pozeke toe te komen.

Kapstokken dus. Van het soort dat ze noordelijker eigenlijk al meer “kleerhangers” gaan noemen.

Er was een tijd dat je geen kledingstuk kon kopen of er stak een kapstok in. Er was een tijd dat je, wanneer je wat naar de droogkuis bracht, het gegarandeerd terugkreeg met een kapstok er in.

Op die manier zijn hier hopen en hopen kapstokken in huis gekomen zodat mske op een zeker ogenblik besloot dat ze die ging sorteren. De goede, stevige mochten in de kleerkast. De andere konden dienen om de was te drogen te hangen.

Vorig jaar, toen Zoneke hier was heeft die ook nog van die kapstokken meegenomen.

De ijzeren die ze ooit van de droogkuis kreeg, die zijn al lang weg. Die hebben voor allerhande kunst- en vliegwerk gediend. Zoneke maakte er o.a. ooit zijn parapente mee en Slow fikste een slot dat niet dicht bleef.

De laatste tijd echter merken we een kentering. Als je een kledingstuk koopt wordt de kapstok daar uiterst zorgvuldig uit gehaald en krijg je hem niet meer. Hoe het momenteel bij de droogkuis zit weet mske niet. Ze trachten steeds dingen te kopen die ze zelf kunnen wassen en een dekbed behoeft geen kapstok.

Sjaans dat Slow en mske meer kapstokken hebben dan kledingstukken.

Previous

Zout is levensnoodzakelijk

Next

De straat is geen vuilnisbelt

6 Comments

 1. Nu je het zegt, kapstokken worden zelden nog meegegeven en als het gebeurt zijn het van die sukkelaffairkes die geen lang leven beschoren zijn.

 2. Nee..die dingen (kleerhangers inderdaad..kapstokken zijn voor mij die dingen in de gang waar de mensen hun jas aan kunnen hangen! ) krijg je niet meer mee..maar die zaken hebben er klaarblijkelijk zelf soms toch ook teveel, want hier stond er bij een kledingzaak geregeld een mandje met van die dingen buiten, om gratis mee te nemen. Omdat sommige van het merk Setterset waren en er dus setterkopjes opstonden, nam ik er vaak mee. Ze hebben het eeuwige leven ook niet hè..alleen die oude houten die ik nog heb, da’s nog kwaliteit..die plastieke gaan al eens kapot hier hoor. Dus komt er ooit een dag…dat we kleerhangers moeten gaan kópen..!

 3. Ha ha … dit is een grappig postje, moet er een beetje om lachen. OOK hier ligt er een bonte verzameling van die kapstokken (of kleerhangers). Ik heb een kleine collectie met stof beklede. Ooit eens gekocht voor het goede doel van ziekenzorg.
  De jonge generatie die hun wasgoed naar de strijkwinkel brengen, hebben van die ijzeren zat. Hemden, bloezen enz. krijgen ze op een kleerhanger.
  De rekening is navenant …
  Fijne krokusvakantie week.
  Groetjes

 4. Sloef goede middag…

  hier ook kapstokken in overvloed en wanneer de was omhoog hangt , goed kijken waar ge loopt of ge krijgt er een in uw gezicht en als ik u zeg dat hier ook de was van de kabouters ook gedaan wordt, hoeft daar geen tekening bij ! Fijne groetjes )pepino

 5. Hey Ms-ke, Ik krijg zowat één keer per jaar de vraag van de kledingzaak waar wij kopen, of we soms geïnterresserd zijn in kapstokken, (houten) en krijgen die gratis mee. Waarom ze die dan voordien telkens uit het kledingstuk halen bij aankoop is mij nog steeds een raadsel, waar ik nu pas, na je logje) bij stil sta. ‘k Ga dat haar eens vragen sé, wat nu ben ik toch wel benieuwd…

  Van die ijzeren hou ik niet, die trekken teuten in je kledingstukken, maar ooit heb ik er eens gekocht bij Hünkemuller, van die gevulde en dàt zijn mijn favorieten kapstokken geworden…

  Dà-aaaaaaaaaaaaaag …

 6. Opa kocht indertijd een hele serie kleerhangers van speciaal hout.Die zouden de kostuumjassen beschermen tegen de motten.Of dat waar is weet ik niet maar er kwamen toch geen motten in die jassen.Dan heb ik eens van de schoondochter een hele reeks prachtige dikke kleerhangers gekregen met een soort daim aan de uiteinden zodat je kleren er niet afgleden en terzelfder tijd mooie ijzeren ook beklede hangers om broeken over te hangen. Die bracht ze mee van de zaak waar ze werkte. Heb ik geluk gehad want die tijd is ook al voorbij dat ze daar kleerhangers weggaven.Inderdaad halen ze tegenwoordig de kleerhangers uit de artikels die je koopt om ze in een bak achter hun winkeltoog te gooien.Soms vragen ze wel eens of je de kleerhanger wilt hebben, dat kwam ik ook al tegen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: