Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

The Blues Brothers

Als je het Leffe café in Leuven binnenstapt zie je ze niet. Ah neen, ze zitten boven je hoofd op een deel van het plafond dat geen plafond meer is maar omgebouwd is tot een grote mezzanine voor de klanten, en een kleine mezzanine voor die twee.

mske heeft hen daar altijd weten zitten. Ze heeft zich nooit afgevraagd wie ze waren, al dacht ze wel dat het zeker de dikke en de dunne niet waren.

En toen kwam Slow. Die zei: “hé, de Blues Brothers” en mske had wat vragend van hem naar die twee gekeken, want zij kende geen Blues Brothers. “De linkse is Dan Ackroyd” ze Slow “en de rechtse John Belushi”. mske zag er geen gelijkenis in. “Allee, ’t hangt er van af hoe je het beziet” zei Slow, maar dan nog.

Dan Ackroyd? John Belushi? Die waren toch niet oud genoeg om … afin, die twee zaten er en ze mochten er zitten van mske, het deerde haar niet.

Laatst riep Slow dat hij “The Blues Brothers” had opgenomen. Tja, het was een film over ingebeelde personages en niet een film over een bestaand bandje, zoals mske verkeerdelijk had aangenomen. En hij dateert al van 1980, dus was Dan Ackroyd jaren jonger dan zoals mske hem kende en Jon Belushi is nooit veel ouder geworden.

Op die manier bekeken is er wel gelijkenis, maar die film deugt niet. Anders gezegd, mske vindt hem maar niks. Maar die twee in dat Leffe Café in Leuven mogen daar wat haar betreft gerust blijven zitten, ze zouden alleen het stof van hun kleren eens moeten kloppen.

Previous

Brusseleirs aan het woord

Next

Broebelen over troebelen

3 Comments

  1. Als ik moest kiezen dan verkoos ik 1000x The Blues Brothers als beste en leukste film allertijden hehe ( met ook nog eens ge-wel-di-ge muziek!!).. dus we zijn het weer niet eens! Maar dat geeft niet hoor.. je kunt niet van álles verstand hebben hè!

  2. ms

    Inderdaad! De wijsheid komt niet voor de jaren.

  3. Nee.. mét, maar dat klopt dus ook niet altijd!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: