Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Patat!

Voor de tweede keer op rij was onze favoriete patattensoort niet voorradig in de Colruyt. Maar deze keer stond een jongedame het rek te vullen en ik sprak haar aan.

Dank zij mondmasker en hoorapparaat moest ik uit hetgeen ze vertelde opmaken dat de lokale telers de vraag niet gevolgd kregen en dat we met Israëlitische patatten te maken gingen krijgen. Vergeef me als ik ergens een foute link leg of een verkeerde interpretatie weergeef. Maar, volgens mij, was dat in hoofdzaak wat ze vertelde.

Gisteren, met nog enkele patatten in de patattenzak besloot ik toch maar Belgische patatten te gaan halen bij de patattenboer met patattenautomaat in de buurt.

Loop ik daar binnen met de angst om het hart dat er iets fout zou gaan, maar het lijkt poepsimpel. En dat is het ook. Je steekt geld in een gleuf, toetst het nummer in van het gewenste vakje, pakt je patatten, duwt op de knop voor wisselgeld, klaar. Poepsimpel.

En toch slaagde ik er in om het verkeerd te doen. Echt waar. Want dank zij de gedempte lichtinval, bril en mondmasker duwde ik dat briefke van 5€ in de gleuf onder het roodoranje glaasje. Het was pas omdat er niks gebeurde dat ik ging tasten en tot de conclusie kwam dat het roodoranje glaasje, geen roodoranje glaasje was maar een roodoranje gleuf. Om patat achterover van te vallen!

Gelukkig had ik nog een briefke van 5€, gelukkig hing er een telefoonnummer, gelukkig hadden we al contact.

Previous

Twee maal twee

Next

Gezellig met zijn beidjes

8 Comments

 1. Ik heb ook wel eens problemen met een simpel toestel. Gisteren nog met een koffieautomaat in een supermarkt. Het zal je maar overkomen.

  • ms

   Getinte ruiten in de inkomdeur, oranjerood glas voor de gleuf, bril die door dat mondmasker niet helemaal zit zoals hij hoort te zitten, allemaal factoren die meespelen.

   Het resultaat is wel dat je jezelf nogal dom vindt.

 2. Wij halen de aardappelen altijd bij de boer. Er is geen automaat. Bij zijn stalletje staat een spaarpot en een schoteltje met wisselgeld. Blijkbaar werkt het goed zo, want hij doet het al jaren op die manier. Mooi dat het zo simpel en met een minimum aan misbruik van vertrouwen kan.

  • ms

   Wij deden dat jaren geleden dus ook, we reden toen naar een boer aan huis. Maar toen kwamen er werken en moesten we helemaal omrijden.

   Wij zijn dan wel enkele keren bij deze boer patatten gaan halen maar het werd nogal omslachtig zodat we het opgaven en ze uit de Colruyt meebrachten.

   Nu heeft hij echter hier alles bij ons in de buurt. En het is eenvoudig en ik denk dat we daar wel aardappelen zullen blijven halen. Zeker nu ik weet dat die gleuf niet zichtbaar is maar de spleet er onder wel.

 3. Bij de boer kopen doen we allang niet meer. Met ons tweetjes en nu ik alleen, dan heb je niet veel nodig.
  Straks zijn de Opperdoezers erweer, ik verheug me er al op.
  Het gedoe met die automaat kan ik me voorstellen. Een geluk dat er een tel.nummer was.

  • ms

   Daarom ook dat we ooit stopten met bij de boer te kopen. Er kwamen scheuten aan vóór ze op waren.

   Nu had ik de keuze uit zakjes van 5kg en zakjes van 10kg. Ik nam eentje van 5kg.

   Als dat goed gaat, dan blijf ik daar de aardappelen halen.

 4. elsje

  ha ha. Soms zijn de meest simpele zaken het moeilijkst uitvoerbaar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén