Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Onderweg naar Floordam

Op de E40 richting Brussel zag ik de grote radar en al is het ridicuul, het zicht van die grote radar gaf me een klein binnenpretje.

Simpel uitgelegd: die radar is daar al jaren, we zien die al jaren maar we hebben ons nooit ook maar iets of wat aan die radar gelegen laten liggen, tot nu dus.

Bertembos, zoals ik al meer vertelde, leek voor ons wel tot de onmogelijkheden te behoren. Telkens we die wandeling inplanden kwam er iets tussen. We deden Bertembos vorige week, op pinkstermaandag in de natte periode en plots stonden we pal vóór die radar en ik zei: “Aha! Hier sta je dus”. Hij antwoordde niet. Het tegendeel zou me verwonderd hebben.

(Lees verder onder de foto’s)

Onderweg naar Floordam dus, waar heel andere zaken te bespeuren en te horen vielen, maar veel ga ik daar niet over vertellen. Ik kan niet blijven zeggen hoe mooi een bos kan zijn. Dat moet je -ik dan toch- zelf beleven.

Deze keer viel ons wel een extraatje te beurt. We hadden dan wel al padden zien paren, slakken zien paren. Nu zagen we kikkers hetzelfde doen. Maar lawaai dat die beesten daarbij maken. Padden en slakken doen het tenminste in stilte.

Previous

De taalgrens

Next

A. Boschmans

8 Comments

 1. Mooie wandeling. Prachtige foto’s. Ik geniet gewoon mee.

 2. Er zijn veel kikkers nu, al dan niet druk doende met de liefdesdaad. Vanmiddag tijdens mijn wandelingetje kwaakten ze de oren van mijn kop. Ik zei nog: Stil! Verderop staat een reiger! Maar ze hadden alleen oog voor mekander, zoals dat hoort bij jonge geliefden. Mooie foto’s heb je gemaakt!

  • ms

   Meestal houden ze zich rustig, zoals laatste keer in Het Vinne toen we ze moesten zoeken.

   Of ze geven hier of daar een waarschuwingskwaak.

   Deze keer was het een heel kikkerconcert.

 3. Kikkers maken altijd herrie, ze kwaakten ons vroeger in slaap.
  Moet een mooie wandeling zijn, aan de foto’s te zien. Een luchthaai tussen de vogels…. 😀

  • ms

   Vroeger was er een brasserie waar de tafeltjes aan de waterkant niet bezet werden. De kikkers kwaakten je de oren van het hoofd.

   Daarna hebben we niet veel van die concerten meer gehoord. Zo heel af en toe eens een kwaak, dat wel.

   Het is een mooie wandeling. En dat zo dicht bij Brussel en bij manier van spreken naast de Brusselse Ring en de luchthaven van Zaventem.

 4. elsjeveth

  Mooie foto’s bijzondere ervaring met de lawaai kikkers tijdens hun vrijage en zowaar een ijzeren vogel gespot zie ik. Beetje met jullie meegewandeld op deze manier.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén