Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een actieve dag

Als je na een erg actieve dag, de volgende morgen zo meureg als wat opstaat, denk je dan …

Tja, ik word ook een dagske ouder; ik zal het in het vervolg een beetje rustiger aan moeten doen …
of eerder …
Dat is een wenk, een teken, nu zo rap mogelijk opnieuw …

Toen ik gisterenmorgen wakker werd met mist rond mijn hoofd en elastieken ledematen, dacht ik eerst eigenlijk helemaal niks.

Op zijn zombies ben ik van de trap gekomen, heb me door het snorren van de airfryer ergens gerealiseerd dat er een walnootbroodje op mij te wachten zat.

En eenmaal, na een zjat koffie of drie is mijn ziel ontwaakt en ben ik begonnen met het plannen van een eventuele volgende keer. Maar door het denken daaraan werd ik al terug duf.

Daarna heb ik me dan gerealiseerd dat de oorzaak misschien niet bij de helse activiteiten lag, want zo erg was het nu ook niet, maar mogelijk bij het late eten. Want al had ik gedurende de dag wél het, mijzelf toegestane, aantal kcal binnen gehaald, ik voelde me bij het thuiskomen als een slappe vod. En Luc had ook nog een hongertje.

Het resultaat was dat hij voor ons beiden nog een kleinigheid opwarmde waarna ik nog een banaan en een stuk kaas heb gegeten, om dan voor de TV in slaap te sukkelen.

Toch wel idioot zeker, als je dan denkt: “Méér van dat” …

Previous

Panne technique

Next

Een gevaarlijke dag

13 Comments

 1. Teveel eten is niet goed, te weinig ook niet, zeker als je daarbij ook nog (extra) actief bent. En áls je dan wat eet en je bent moe, ja dan vallen de ogen makkelijk dicht. Eigenlijk zou een mens een ingebouwde slaapwandelwekker moeten hebben, voor als ’s nachts de hongerklop toeslaat. Om te voorkomen dat ik straks door het huis ga spoken heb ik alvast een boterham met een gebakken eitje gegeten. Jammer genoeg heb ik geen bananen in huis!

  • ms

   Gelukkig loop ik ’s nachts niet te dolen op zoek naar eten. Maar zo rond 22u nog zitten eten is dus ook niet goed al bleek het, volgens mij dan toch, wél nodig.

   Ik voelde me hol en Luc had een hongertje, dus vreesde ik de wraak van Baskuul, maar die liep echt mooi in het gelid.

   Eigenlijk moet ik tijdens dat soort actieve dagen wel degelijk meer eten. Maar dat kan ik niet over mijn -gewetensvolle- hart krijgen.

 2. Ik eet ’s avonds enkele boterhammen met wat beleg. Meer eten zorgt ervoor dat ik slecht in slaap geraak.

  • ms

   In slaap geraken was geen probleem. Het was het opstaan.

   Gewoonlijk eet ik ’s avonds één snee brood met mager beleg, maar dat volstond die dag niet.

 3. elsjeveth

  Gewoon een lentedipje ? je zou voor minder met al deze regen

 4. Tegenwoordig zou ik een bordje om mijn nek moeten hangen waarop staat : ‘Voor de koffie niet storen’ tja ik ben nooit een echt ochtendmens geweest. Maar nu ik alleen ben merkt niemand dat natuurlijk meer. Pas wanneer ik een paar koppen koffie binnen heb, word ik weer een beetje mens.

 5. Ik moet al jaren erg opletten met laat eten. Wie die mij goed kent weet dat ze mij ‘s avonds niet moeten uitnodigen voor een avondmaal want dan doe ik geen oog dicht en de dag nadien ben ik dan helemaal brak. Ik kan er gewoon niet meer tegen.

 6. Wakker worden als een natte dweil is geen pretje. Eten voor je naar bed gaat kan de oorzaak zijn, maar zo erg heb ik het (nog) niet meegemaakt.
  Misschien iets anders eten in dat geval? Een banaan of zo?

 7. Als ochtendmens lijd ik meer door wat ik de dag ervoor deed of at/dronk dan door wat anders. Meestal is de accu volledig vol om de dag goed te starten. Koppie thee (nooit meer koffie sinds 1996..) er in en een boterham met iets zoets. Klaar voor de dag… Teveel eten of drinken de avond er voor is weinig nuttig. Daar slaap ik slecht op…en dat wreekt zich meteen..ook de volgende ochtend…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén