Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Luc vraagt zich af …

mske is tegen: “op de poef” dus hadden ze hier geen kredietkaart. Maar na al die miserie met die bankrekening in Nederland zat er eigenlijk niet veel anders op.

Maar toen vond mske de MasterCard van Bpost. Dat is een echte MasterCard maar geen kredietkaart. Je moet er eerst geld opladen eer je ze kan gebruiken. En dat was al meer wat mske wou.

Sedertdien liep alles van een leien dakje. Tot in Utrecht. Of beter tot voor Utrecht, want het geboekte hotel had een bedrag gereserveerd op die kaart.

Eens daar beweerde het hotel dat ze geen bedrag konden reserveren. Ze bekeken mske zo een beetje als een poefer precies. Ze moest dat bedrag nog eens op een andere manier betalen. En voor dat geld dat vastzat? Daarvoor moest ze BPost maar contacteren en hen vragen dat ze het hotel eens zouden opbellen.

Maar mske zag dat gereserveerd bedrag staan, maar dat interesseerde het hotel niet om dat eens te bekijken. En dat bedrag kon zij natuurlijk ondertussen niet gebruiken. Het stond daar al vast van 31 januari 2014 om 22.01u. Maar, wisten ze haar in het hotel te vertellen, een gereserveerd bedrag dat niet wordt opgenomen, wordt automatisch na 30 dagen terug vrij gegeven”. Precies of mske dààr blij om was.

Toen ze in het hotel haar mail opende zag ze een mail van Booking.com, ook met de vermelding dat ze even de kaartmaatschappij moest contacteren want dat het hotel hen had verwittigd. mske werd licht gepikeerd. Wie stuurt nu een mail enkele uren voor iemand gaat inchecken? Net of iedereen met zo een aanwas aan de hand loopt om op ieder ogenblik bereikbaar te zijn

Ze mailde BPost, die de fout bij het aan het hotel legde maar vertikte om het hotel te contacteren. Toen ze terug thuis waren stuurde BPost een tevredenheidsenquête. Over lef gesproken!

mske heeft hen alle drie een bericht gestuurd. Geen reactie van het hotel, geen reactie van BPost. Booking.com stuurde iets dat ze eventueel als excuses zou kunnen aanzien.

Op 2 maart, zondagochtend nota bene, was de kaart weer vrij van gereserveerde bedragen en kon mske haar eigen centjes weer besteden zoals mske dat wou. Geen van de drie partijen heeft dus ook maar iets ondernomen, ze hebben de termijn gewoon laten verlopen.

mske heeft een Visakaart aangevraagd. Ze hoeft ze niet te gebruiken als het niet echt nodig is. De meeste hotels vragen enkel het kaartnummer als waarborg.

Weet je wat mske het meest ergert? Je voelt je gegeneerd als je het voorhebt, maar eigenlijk moest je zo boos worden en zo arrogant dat zij gegeneerd achter hun comptoirke zouden zitten. Maar neen! mske wordt pas boos als ze het zaakske grondig uitgevlooid heeft.

Het hotel in Utrecht? Nou … De kaart van BPost? Die kan misschien later nog eens van pas komen en veel plaats neemt ze ook niet. Booking.com? Trivago is er ook nog hé.

Wat Luc zich afvraagt? Wel, hoe oplichters het voor elkaar krijgen.

Previous

Carnaval

Next

Het to do lijstje

3 Comments

  1. Ja.. dat vraag ik me ook weleens af. Maar die zijn vast een stuk gehaaider op het moment suprème.. die maken wél kabaal en dan hebben ze vaak niet eens echt betaald.. denk ik.. want ik weet het dus ook niet!

  2. Gettie

    En gisteren gelezen dat booking.com in het vizier van justitie zit. Ze zouden hotels onder druk zetten om niet onder de prijs van booking te gaan. Of het waar is? Ik en weet het niet.

  3. ms

    Wie zoekt, vindt en vindt nog meer.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d