Volgens planning

De verwarming is af, eigenlijk al van woensdag iets voor de middag. Ze hadden normaal een week nodig gehad maar voor alle veiligheid waren er oorspronkelijk twee weken voorzien geweest die door omstandigheden teruggebracht werden tot anderhalve week. Een week dus.

Alles is prima verlopen. Er waren geen zenuwen.

Eén zaak is er fout gegaan en dat is niet eens hun schuld maar van Sloef. Sloef is een schrikschijter. Die heeft zich dus verstopt gehouden op de overloop achter zijn bed in plaats van er in.

Dinsdag, terwijl de mannen boven op de kamers bezig waren is hij hier bij ons in de woonplaats komen zitten. Maar woensdag deed hij dat niet. Hij heeft zich ergens verborgen. Met al die deuren die daarboven openstonden, wisten we niet waar zoeken. En als Sloef niet gevonden wil worden, dan wordt hij gewoon niet gevonden.

We hebben hier elf jaar zonder centrale verwarming geleefd. Ik vraag me af of ik er ga aan wennen om niet meer mijn fleece te moeten aantrekken om naar boven te gaan.

2 gedachten over “Volgens planning

Wat denkte daarvan?