Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het gegeven paard

De laatste keer dat we in Sunparks De Haan waren, stapten we voor de verandering eens bij de Albert Heyn binnen. We kochten enkele broodjes en wat beleg. Er zal wel nog wat geweest zijn, maar zulke zaken onthoud ik natuurlijk niet lang.

De vrouw aan de kassa was erg vriendelijk. Ja, want aangezien wij geen vaste klant waren en dus geen klantenkaart hadden, zette ze onze aankopen op haar kaart, zodat wij ook van de geldende korting konden genieten. Dat onze Nederlandse kaart ook in België geldig was, vertelde ze ons na het afrekenen.

“Heb je punten gekregen voor die glazen?” vroeg Luc. Neen, dat had ik niet. Ik had natuurlijk niet gezien dat je met punten voor glazen kon sparen. Hij wel. Meestal geven wij zelf die punten dan aan iemand anders, die na ons in de rij bijvoorbeeld.

Nu ja, de korting was via haar kaart, de punten zullen ook wel op die kaart gestaan hebben. En ineens vond ik de vrouw niet zo heel vriendelijk meer. Zelfs niet toen ik bedacht dat die glazen me feestelijk kunnen gestolen worden. Ik herinnerde me namelijk de tijd toen iedereen Seca glazen en Seca tassen in huis had. Het was uniformiteit op grote schaal.

Och, het had geen belang en ik vergat het, tot ik in de krant las dat de kristallen glazen van Albert Heyn tot kopbrekens leidden. Men vraagt zich namelijk af of dat kristal wel echt kristal is.

“Daar zijn we maar mooi aan ontsnapt” denk ik dan.

Previous

Geen kerstmarkt?

Next

Bij gebrek aan leesvoer

3 Comments

 1. Gettie

  Ogottekes, die vieze helwitte tassen en borden met oranje of blauwe bloemen (of die van seca waren weet ik niet meer).Wij dumpten die bij bomma destijds (jaren 70?) en zij vond dat niet erg ocharm. Bij het leeghalen van haar woning in 2001 stonden die nog mooi in de kast. Sint vincentius is er wel mee gevaren
  Nu zijn G en ik al een paar uren op die merknaam van het bordenmateriaal aan het denken en we komen er niet uit, iets van arco of acro en nog iets en dan stopt ons brein hahahhah.

 2. ms

  Arcopal?

  Ik denk dat ik weet welke je bedoelt. Deze?

  Bij ons thuis hadden ze die ook, maar de slakommen kreeg ik mee toen ik trouwde.

  Je ziet die tassen hier en daar nog wel, maar kwamen die ook van zo een actie?

 3. Gettie

  Inderdaad, deze zijn het, wij hadden ze van een actie, samen met de glazen met zo een bruinig doorschijnend kleurtje, glazen waren ook arcopal. Bedankt, ons brein is terug tevreden hahaahh.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: