Toen vorig jaar op vakantie op Arran, Luc last kreeg met zijn wandelbottinnen, gingen we een paar nieuwe kopen. Wisten we veel dat de betreffende winkel toen net aan de verlaagde prijzen zat, maar het was wel mooi meegenomen. Er kwam wel wat paswerk aan te pas, want die Engelse maten waren ons niet bekend.

Aan de kassa echter bleek dat de schoenen van een verschillende maat waren, al had Luc beide gepast en zaten ze als gegoten. De kassierster belde iemand om naar dat andere -verkeerde paar- te gaan zoeken, maar blijkbaar vond die niets abnormaals tussen de resterende -grote- schoenen.

Nu was het wel het enige paar geweest dat goedkeuring had gevonden in Lucs ogen. De kassierster vroeg of hij die schoenen absoluut wou hebben, dan deed ze er nog 15% af en dat vonden wij een goede koop, voor een -volgens ons- foutief label.

We hebben er ons daarna elk nog een wandelrugzak gekocht. Het waren de twee laatste van dat model, andere kleur. Ik had die ook beter eens goed onder de loep genomen, want …

Vorige week ergens vroeg ik me af waarom het resterende stuk band aan mijn rechterzijde steeds tegen mijn arm sloeg bij het stappen, terwijl die links dat niet deed. Ik stond er niet echt bij stil maar sloeg het ding gewoon achter het aangespannen stuk door.

En toen zei Luc: “bizar, jouw rugzak heeft een egaal grijze en een half donkergrijze/half lichtgrijze schouderriem. En dat vergde enig onderzoek.

Toen bleek gewoon dat diegene die die halfomhalf schouderriem had in elkaar geflanst een ietsiepietsie verstrooid was geweest. Dat binnenwerk zat gedraaid. Had ik dat ginder bij de Schotten gezien, ik had misschien 15% korting gekregen. Ik heb geprobeerd dat goed te krijgen maar het zat vastgestikt. Zo:

Een rolleke stikzij en een uurtje werk later, zo:

Ik heb daar zo geen jaar mee rondgelopen. Ik ben hem hier pas een korte poos geleden beginnen gebruiken toen mijn oude wandelrugzak het liet afweten.

Was dat nu zo een probleem, aangezien ik er nooit wat van gemerkt had? Natuurlijk niet.

Het probleem was dat ik het wist en dat stoorde.