Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Receptioniste gevraagd

Ach ja, het is warm. Daar wordt een mens wat loom van. Het is dan ook mooi meegenomen dat die bie in dat hotel kruipt waar we bijstaan en dat Luc dat kon filmen. Daardoor kunnen we de inspiratie -in dit geval de concepten- wat uitstellen, mogelijk zelfs tot de volgende evenementen.

Dat wil dus zeggen dat we het de tweede keer op drie dagen tijd over dat bijenhotel gaan hebben.

Ik liep eergisteravond over ons koerke, bloemekes drinken geven, zonneke begroeten, biekes bekijken en ik zag …

“Luc” kweelde ik in de keuken, in het buro, in de woonplaats, in de gang … Het antwoord kwam van boven. “Ja seg!” kweelde hij terug.

“Er zit een bie half in en half uit één van de gaten” riep ik. Op een sakker en een vloek stond hij mee buiten op het koerke, gewapend met camera en statief. Hij zette dat allemaal klaar, terwijl hij sakkerde omdat die bij maar in en uit vloog. Hij mopperde: “als dat hier klaar is, zal ze niet meer komen zeker!”

Ze kwam wel nog.

En toen bleek dat er eigenlijk al drie gaatjes dicht zaten. Als ik de brochure mag geloven, zit er nu een nest van een metselbij en twee van andere bijen.

Previous

Mild? Of bijtend?

Next

Gralijk

4 Comments

  1. Ik heb het filmpje bekeken en ik vind dat prachtig. Ik zal me ook zo’n hotel aanschaffen.

  2. bea

    Ik heb het filmpje bekeken en meteen daarna naar mijn ‘hotels’ gaan zien. Nada, noppes, niets Die beesten verzuipen zich liever in mijn drankjes.

  3. Toen er bij ons bijtjes begonnen in te trekken vond ik dat ook enorm fascinerend om naar te kijken. Zo speciaal, dat klein leven.

  4. Gettie

    Bezige bijtjes en een slimme Luc om het vast te leggen!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: