Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Entomologie – insectenkunde

“Kijk eens, op dat groot groen blad” wijst Slow “wat is dat?”

“Een beest” zegt mske en besteedt weer aandacht aan de inhoud van haar bord.

“Jamaar … wat voor een beest?” vraagt Slow.

“Weet niet” zegt mske “ik ben geen entomoloog”.

Waar buiten eten al niet goed voor is. Gisteren had mske gezegd dat ze dat prettig zou vinden. En dus was Slow de ganse morgen stiekem in de weer geweest en konden ze vanmiddag buiten eten.

Het beest op het blad zag er wat wespig uit, maar de naam wesp beperkt zich nu eenmaal niet tot de mooi blinkend geel en zwart gestreepte met de gevaarlijke steker.

Want sedert vorige september weet mske dat er wel veel soorten wespen zijn. Ze bedenkt nu dat ze toch eens die hazelaar goed in het oog moet houden, want het blijkt het moment van die beesten te zijn. Stel je voor dat dat beest op dat groot groen blad zo een weidebladwesp was.

Previous

Klinkt het niet …

Next

Een beetje feest

2 Comments

  1. Meermin (Belgium)

    Mag ik raden?

    Eeen kever met een voetbaltrui aan?

  2. Je vorig postje heeft me erg getroffen. Wat je schrijft is waar. Het grote taboe is wel wat doorbroken maar toch is het moeilijk om bij mensen over “K “te spreken ,”je weet wel ,die vuile ziekte” want het woord kanker krijgen ze niet over hun lippen. En het is waar ,je weet niet hoe je mensen die “K” hebben moet benaderen.Je kunt nooit goed doen.
    En nu je “beest” .mske het zit er vol van in de tuin.Dikke vette bijen,goed doorvoede wespen,muggen ,strontvliegen….en de zomer moet nog beginnen.Mijn man loopt hier al rond met de spuitbus tegen ongedierte. Hij doet het stiekem ,want ik heb een hartsgrondige hekel aan al die chemische troep.Maar al die kadavers liggen dan op de vensterbank!!Nu ren ik ’s morgens al rond met de vliegenramen om te verhinderen dat er ook maar één beest komt binnengevlogen!!En op de tafel buiten staat al een soort vliegenvanger ,je kent dat wel een stolp waarin lekker bier met veel suiker in is om dat vliegend gespuis te lokken!….Leve de zon en de warmte!!!!!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: