Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sorry Birthday to me

Toen mske als kind jarig was nam ze een zak karamellen mee naar school om te tracteren. Dat waren dan eens chocotoff’s, dan eens fruitella’s of wat moe had meegebracht. En tussen de lessen door mocht er dan eens rond gegaan worden tot de zak leeg was. De klas zong dan van “lang zal ze leven” en dat was toen gebruikelijk.

Later hechtte mske geen waarde meer aan die verjaardag; die raakte haar enkel nog als ze een welgemeende wens kreeg.

Toen Zus en Zoneke jarig waren gaf mske een zak chocoladerepen à la Mars, Milky Way, of dergelijke mee. Daarmee mocht dan getracteerd worden en mske zou begot niet weten of ze “lang zal ze/hij leven” zongen.

Groot was dan ook haar verbazing toen ze eens hoorde van iemand die sprak over een dure aangelegenheid want die moest voor ieder kind van het klasje een speeltje kopen … “Wablief?” dacht mske. Tracteren jà, maar kadookes géven? Eigenlijk dacht ze altijd dat je op je verjaardag kadookes kréég.

Nog later hoorde ze van een collega dat verjaardagskadookes enkel egoïsme in de hand werkten. Jà! Zij gaf met de verjaardag van haar kinderen aan beide jongens een kado. Of één kado voor beide. En daar volgt mske niet meer. Voor die ene dag op het jaar die speciaal is voor iemand, kan je nu niet bepaald van egoïsme gaan spreken.

Blijkbaar is dat meer en meer ingeburgerd geraakt want meer en meer hoort mske van mensen dat ze voor élk kind iets kopen als één van hen verjaart. En dàt is nu precies wat mske egoïsme in de hand werken noemt. Een kadooke verlangen op de verjaardag van iemand anders.
 
En daar gaat ze nu eens niet mee meedoen zie!

Previous

Snel bloggen

Next

Iets dat niet in ’t zicht moet liggen

1 Comment

 1. 11-10-2007, 15:36:45
  grrrrrrrrr…
  nu had ik hier een hele reactie geschreven en ben ik ze kwijt…
  Ik begin dus maar opnieuw.
  Vorige week ging ik naar een ‘binnenpretpark(je)’ met m’n kleinkind. We wilden eens zien of er iets was waar zij al kon op/in spelen (15 maand).
  Toen we daar aankwamen waren er een paar mama’s met kinderen (een 12-tal) van zo’n 6 jaar en eentje ervan bleek jarig te zijn.
  De mama gaf voor dat kind een verjaardagsfeestje: 5 Euro entree + 5 Euro voor pannenkoeken en drankje. Daarna werden er nog ijsjes geserveerd; chips; snoep; etc…
  Als ik het zo’n beetje samentel moet dat algauw 150 Euro hebben gekost en dan hadden de 4 mama’s nog niets…
  Waar gaat het naartoe…? Niet iedereen kan zich dat permiteren; en als de een begint tja …
  Vroeger was het inderdaad zo dat het de jarige was die getracteerd werd maar nu lijkt het wel de omgekeerde wereld.
  Wat je schrijft over je collega die zowel haar jarige kind als het broertje/zusje een geschenk geeft…dat heb ik nog niet gehoord. Men moet in het leven leren gelukkig zijn als de andere eens in de spotlights wordt gezet maar op die manier werkt men inderdaad egoïsme in de hand.
  Groetjes

  http://lucretia.skynetblogs.be
  lucretia

  —————————————————————————–

  11-10-2007, 15:38:12
  oeps…
  door de tekst kwijt te zijn vergat ik nog heel vriendelijk ‘hallo’ te zeggen.
  Wens je nog een fijne dag verder.
  Groetjes
  http://lucretia.skynetblogs.be
  lucretia

  —————————————————————————–

  13-10-2007, 01:08:29
  ikke
  wel hoor maar alleen van sinterklaas….

  olive

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d