Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een groeiend aantal knoppen

In de leeslijst van WordPress staat een titeltje: “Aanbevelingen”. Als ik daar op klik krijg ik een lijst van blogs, die ik niet volg, maar waarvan WordPress denkt dat ze me gaan bekoren. Velen daarvan worden gevolgd door mensen die hier lezen of die ik zelf volg.

Ik heb daartussen gesnuisterd in de hoop nog blogs toe te voegen aan mijn leeslijst. Ik heb er geen gevonden. Ze zijn nochtans goed. En toch, toch is de klik er niet.

Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn goed geschreven. Daar is geen speld tussen te krijgen. Ze zijn zo goed geschreven dat alle leven er uit verdwenen is. Alle zinnen zijn afgestoft en opgepoetst en het woordgebruik is zo variërend gekozen dat je snakt naar iets eenvoudiger. Bovendien lijkt het wel een wedstrijd van om ter meest van wat dan ook bijeen te scharen.

Kort gezegd? Ik mis karakter in die logs.

Ondertussen heb ik wel al een paar blogs op een andere manier gevonden. Ik vertel aan sommige mensen -mensen die ik aardig vind dus- dat ik een blog heb. Soms hebben die mensen dan zelf ook een blog.

Kleine bijkomstigheid! Mijn lichtjes verouderd boekske moet mee met de tijd.

Na de like- en beantwoordenknop toegevoegd te hebben, vroeg nu LL Rigby of er geen volg-knop op het blog staat. Dat heb ik ook maar snel even verholpen.

Previous

Rap²

Next

Het rollenpatroon

9 Comments

 1. Ik heb me de pleuris gezocht en mijn hele dashboard gevlooid, maar die leeslijst met aanbevelingen van WordPress heb ik nergens gevonden. Graag een hint.

  • ms

   Inloggen op je wordpress.com.

   Daar zie je: “Mijn Site” waar je alles over je eigen website vindt (jawel, je zelfgehoste website), ook een lijstje met bloggers die jou volgen (bij de statistieken) en je ziet “Lezer”. Daar geef je alle blogs in die jij wil volgen.

   En dan komen die “Aanbevelingen” op basis van blogs die jij volgt.

   • Dank voor de toelichting. Vreemd toch dat je daarvoor bij .com moet zijn als je eigenlijk bij .org zit.

    • ms

     Dat komt omdat .org veel van .com gebruikt.

     Zo gaat het ook met die knoppen. Aangezien die oorspronkelijk van .com komen, moet je die extra gaan genereren als je die op je .org wil.

 2. Dit blog heeft gewoon RSS, dat is een stuk beter dan die malle volg-optie. Bij mij mag er trouwens ook niet gelijkt worden, dat lokt alleen maar nietszeggende klikken uit van Rob A. 😉

  • ms

   Ik vond die like van bij aanvang aan al een een knop om je er snel en gemakkelijk van af te maken maar nu die er staat, stoort hij me niet.

   En die volgknop is handig voor diegenen die bij nieuwe berichten een mail willen krijgen.

   Persoonlijk gebruik ik de leeslijst en schakel overal die mails uit (ik bleef maar bezig met mijn mailbox op te ruimen).

 3. Kakel

  Ik kijk nooit op dergelijke lijstjes. Wel krijg ik regelmatig van BLoglovin een lijst met gelijksoortige blogs. Die klik ik altijd meteen weer weg. Ik wil ze zelf vinden, daar wens ik geen computer voor nodig te hebben!
  Ben benieuwd of ik bij de blogs hoor met afgestofte zinnen…
  Lieve groet

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: