Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De derde partij

Ietwat verwonderd bekeek ik een vermelding die ineens opdook naast een filmpje dat ik op Youtube zette. Ze hadden het over een derde partij.

Ik weet wel dat mensen rechten hebben op hun werk, maar we hadden altijd de aanbevelingen gevolgd van mensen die het konden weten. En dat was altijd goed verlopen. Tot ze die vermelding naast het bewuste filmpje zetten.

Youtube geeft dan wel enkele alternatieven waar geen rechten op zitten. En blijkbaar heeft Youtube zo een lijst met 150.000 gratis nummers maar die lijst krijg ik niet te zien. Misschien zoek ik niet goed. Een belangrijk feit echter is dat Luc die alternatieven niet zo geslaagd vindt.

Luc heeft dan maar ineens contact opgenomen met SABAM. Ik zag hem steeds zorgelijker kijken. Blijkbaar is het zo goed als onmogelijk om die wetgeving te volgen. Eerst moet SABAM gecontacteerd worden, voor élk liedje of muziekstukje, die op hun beurt gaan uitzoeken wie de rechthebbende is. Van een plezante hobby zou het al snel een ellendige bedoening worden.

Ik ging dan maar even elders op zoek, want je moet altijd andermans rechten respecteren. Ik heb de oplossing gevonden, zowat alles is te vinden op internet. En daar ben ik niet kwaad om, want als ik telkens eerst moet opladen bij youtube om te weten te komen of het kan … daar word ik ook lichtjes kierewiet van.

Previous

Whisky van Arran

Next

Den John

3 Comments

  1. Je vermeldt niet waarover het precies gaat, maar ik vermoed dat het over de achtergrondmuziek gaat die je bij jullie vakantiefilmpjes gebruikt. Het is me wat met die rechten. Eigenlijk moet je zelf je afbeeldingen schieten en je eigen muziek componeren. Dan zijn er geen problemen.

  2. bea

    Wat een gedoe! Best dat je een aanvaardbare oplossing vond, filmpjes zijn nog zo leuk om te bekijken met een passend muziekje op de achtergrond.

  3. ms

    Het ging over de Limbo Rock, die Luc bij dat stuk met die omgevallen bomen wou zetten.

    Afin, het probleem is opgelost.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén