mske heeft een zjelee. Afhankelijk van waar ze woonde was dat ding een zjelee, een zjilee, een zjolee, een zjalee of een vareus. Het ding heeft zelfs een officiële Nederlandse naam, maar die zal mske nooit gebruiken omdat ze vindt dat die niet bepaald de juiste betekenis weergeeft.

Dit terzijde, mske heeft dus een speciale burozjelee. Die hangt hier voor als het wat frisser wordt. Nu had ze die eergisteren avond nog aan toen ze al boven op de overloop stond en ze dacht: “als ik die naar beneden gooi, is die vuil of jaagt die stof op” en dus hing ze die maar mooi over de trapleuning en die zjelee rees naar beneden waar hij achter de hoofdbaluster bleef hangen.

Gisteren weer en Slow, die dat natuurlijk had gezien eergisteren vroeg:”kan die de bocht nemen ook?” mske bestudeerde de bocht die van de zolder kwam en stapte twee treden hoog de zoldertrap op. De zjelee rees die meter, nam de bocht maar bleef dan steken. “Niet moeilijk” zei Slow “zijn mouwen bleven tussen de balusters hangen”.

mske zal vanavond de zjelee niet aan hebben, aangezien ze al een trui met mouwen aanheeft -het is namelijk niet zo warm- maar ze gaat toch die zjelee mee nemen naar boven en helemaal tot boven aan de zoldertrap gaan om hem te lanceren.

Want dit is een werkelijk belangrijk probleem. Rijst die zjelee van boven tot beneden, inclusief bocht?