Zoals meestal, als we zelf een goedkoop hotelletje boeken, nemen we er geen ontbijt. Deze hotelletjes proberen hun goedkope prijzen te compenseren met de prijs van dat ontbijt en dat terwijl ik -ocharm- nooit voor dat bedrag kan binnenwerken.

Die keer in Rotterdam ging het ook zo. Maar er was wel een McDonald’s in de buurt en we hadden nog nooit bij McDonald’s ontbeten. Voor alles is een eerste keer.

Zoals gezegd, kleine eter die ik ben, ging ik voor de pancakes en één croissant. Luc, die toch altijd een steviger ontbijt wil, bestelde spek met eieren.

Groot was mijn verwondering, de drie pannekoeken waren nogal omvangrijk, niet in grootte maar in dikte en ja, ik weet dat dat de Amerikaanse versie is. Nog groter was onze verwondering toen Luc eindelijk zijn spek met eieren vond, dat verborgen zat onder het minuscule stukje spek.

Ik wou er een foto van nemen, maar … te laat! In één hap was het spek met eieren verdwenen en ging Luc nog maar wat anders bij bestellen.