Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niet op tijd gelezen

Als ik zo de krant lees, overloop ik eerst de krantenkoppen alvorens een artikel te openen. Er zijn echt wel koppen die ik niet belangrijk genoeg vindt om verder te lezen.

En dat blijkt nu ook weer een impact te hebben op ons dagelijks leven.

Want dan vraag je je af: “waarom hebben wij vandaag geen post?” Nu moeten we niet alle dagen post krijgen, maar dat doen we dus wel, zodat een dag zonder post een uitzondering is.

En dan leest Luc het artikel en zegt: “ik wist dat ik dat postkantoor herkende”. Deze krantenkop had me niet aangesproken:

Postkantoor ontruimd voor verdachte zending: poeder blijkt onschadelijk”.

Ik vind dan ook wit poeder op zich het vermelden niet waard. Nieuws wordt het pas als na analyse zou blijken dat er wel wat aan het handje is.

Wit poeder in een bakkerij zou iedereen ongevaarlijk vinden en toch kan je er daar meer kwaad mee dan op een postkantoor. Want waar verberg je best een boom? In een bos natuurlijk.

Indien iemand me iets belangrijks heeft gestuurd, ik heb het niet gehad. Onze facteur zat in quarantaine.

Previous

Nep!

Next

Het grote kruispunt

4 Comments

 1. De poederpaniek in postkantoor sloeg weer eens toe…

  • ms

   Ik begrijp dat ze dat niet zo kunnen laten, maar moet dat direct in de gazet voor geweten is of het het publiceren waard is of niet.

 2. Het ligt eraan welke krant, de een is er vlugger mee dan de andere. In ons streekblad wordt menig lege hoek gevuld met zoiets.

  • ms

   Ook begrijpelijk.

   Maar een krant weet dat niet zomaar. Iemand uit dat postkantoor heeft de krant verwittigd.of … de krant luistert de politie/brandweer af.

   Dat laatste vind ik maar niets. Hoe kunnen die diensten dan nog ongestoord hun werk doen?

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: