Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Uitzonderlijk toevallig

Te onbelangrijk voor een log maar te gek om het niet te doen.

Had ik zondagavond die puzzel klaar, log ik er op maandag -om op dinsdag te verschijnen- over en wacht op de postbode. Want de track & trace van Bpost laat weten dat mijn pakje vandaag -maandag dus- gaat geleverd worden.

Haalt die postbode een puzzel uit zijn auto, zeg ik: “dat klopt niet”. Ge kunt niet geloven wat er op dat ogenblik door mijn hoofd ging. Allerlei scenario’s hobbelden door elkaar en de gedachten gingen in ijltempo van Matroos over Lucs zus om tot het besluit te komen dat niemand ook maar iets van die puzzelderij afwist, net op het ogenblik dat de postbode zei dat het toch voor Maria S. bestemd was.

Nu ja, ik moest niks betalen en er stond toch ons adres op. Ik opende de doos, wat we gewoonlijk niet doen. Gewoonlijk gaan pakjes in de quarantainedoos en openen we die pas 24 uur later, maar in dit geval …

Het was wél mijn pakje! Een spaarzaam iemand had namelijk het door mij bestelde in een recuperatiedoos van een puzzel gestopt. Over hergebruiken en toeval gesproken.

De puzzeldoos ging daarna fluks in de quarantainedoos en ik ging mijn handen wassen en gellen.

Zoals gezegd, te onbelangrijk voor een log, maar te toevallig voor geen log.

Previous

De puzzel

Next

Luc pesten

9 Comments

 1. Wat een toevalligheid! ?

 2. Sterk… een grappig toeval. ?Ik zou ook razend nieuwsgierig zijn.

 3. En dan zijn er mensen die beweren dat “toeval” niet bestaat, dat het de voorzienigheid is.

  • ms

   Er zijn wel heel veel toevallige voorvallen en of de voorzienigheid er wel of niet voor iets tussen steekt, je kan naast toeval niet naast kijken … over ook niet.

 4. elsje

  Allez zeg, dat is wel heel toevallig. En ook best amusant…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén