Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Missie volbracht

Na de lichtjes tegenvallende 109,180km in juni, besloten we dat we er in juli toch wel eens wat zouden aan gaan doen.

Maar het leek of de duivel ermee gemoeid was. We kregen ons bord vol gegooid met allemaal erg prettige dingen om doen en die hadden ook allemaal de nodige voorbereiding nodig. De wandelingen schoten erbij in. Ik werd er niet bepaald vrolijk van, al moet ik zeggen vrolijker want van die andere zaken was ik eigenlijk al vrolijk genoeg.

Vorige week kregen we dan eindelijk tijd maar ook die verkoudheid en die aankomende bronchitis. Uitzieken, zoals dat zo mooi genoemd wordt deed ik de laatste jaren eigenlijk nooit. Nu dus wel. We zouden zaterdag -gisteren dus- wel een wandelingetje maken.

Misschien was het wel weer de duivel ofwel zijn we bespookt, maar zaterdagmorgen rond 7.15u, Luc was al op maar ik lag nog in bed, kwam Luc terug naar boven. Hij wandelde in twee geplooid en kloeg over pijn in zijn rug.

Toen we een goed uur later opstonden was die pijn weg. Geen wandeling en ook het plan om een foto te nemen voor het logje van vandaag gingen de mist in. Dat logje is niet erg, dat kan morgen ook nog. Deze oorzaak is ook al een logje waard.

Toen ik zag waar hij tastte als hij pijn had, viel mijn nikkel. Pijn die komt en gaat en ter hoogte van de nieren zit? Ik zei: “je drinkt niet genoeg”. Want ja, telkens hij ging drinken, verdween de pijn.

Maar mensen, wat is het moeilijk om iemand anderhalve liter water te laten drinken die telkens beweert al gedronken te hebben en bovendien zegt dat hij geen dorst heeft.

Uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd. Maar of het even veel calorieën verbrandde als een goeie wandeling, dat is nog zeer de vraag.


Saltooo

Previous

Groot bij middenmoot

Next

De stok

15 Comments

 1. Heel herkenbaar. Ik heb net hetzelfde probleem en zoveel nierstenen verder drink ik nog altijd te weinig.

  • ms

   Toen ik ging werken dronk ik ook te weinig. Indertijd was de fles water op het bureau nog niet zo ingeburgerd.

   Maar sedert ik zelfstandige ben drink ik het wel bewust.

 2. O jee… ik ben ook zo’n slechte waterdrinker… Ik wens jouw Luc meer dorst. En mijzelf ook.. En Anna dus ook…

  • ms

   Ik denk dat je het jezelf moet aanleren, er een gewoonte van maken.

   Misschien drink ik zelfs nog niet genoeg, als je de kranten mag geloven, maar het is echt wel een routine geworden.

   • Het is waar. Ik probeer bij het opstaan een halve liter te drinken. Die heb ik alvast binnen. ’s Avonds liever wat minder anders moet ik teveel uit bed…

 3. Het probleem ken ik niet, lijkt me erg lastig. Kun je er ook pijn bij krijgen?
  Water drinken deed ik als kind al. Als het warm is of ik moe ben neem ik een paar glazen tonic met een schijfje citroen. Dat smaakt beter en vult eventueel vochtgebrek ook aan.

  • ms

   Pijn kan je er zeker door krijgen. Te weinig drinken kan niersteenvorming veroorzaken.

   Het eigenaardige is dat, als we ’s ochtends vroeger gaan wandelen en ik die thee nog niet op heb, mijn linker nier laat weten dat het tijd is om bij te tanken.

   Ik had dan als kind ook al problemen gehad met gruis in de nier. Tja, bij ons thuis was drinken niet zo toegelaten, dat vond mijn moeder niet kunnen. (Een half glaasje limonade bij het middageten. Water drinken noemde zij klusjes ontwijken).

   Frisdrank is eigenlijk niet zo goed, maar Luc en ik hebben wel beiden aan een serieuze colaverslaafdheid geleden door stress. Toen dronken we beiden wél genoeg.

 4. Een vervelende kwaal dus.
  Ik weet niet of tonic beter of minder goed is dan een andere frisdrank. Ik vind het heerlijk, Flink poken op de citroen dat vezels en sap loskomen 🙂 Een vriendin drinkt water met citroen (dieet) maar dat valt tegen.

  • ms

   Ik drink af en toe ook wel eens tonic, die dronk ik ooit voor ik met die cola begon. Maar omdat ik er ook teveel ging van drinken (kinine) ging ik op cola over. Het ís lekkerder dan water, maar je kan er niet voldoende van drinken.

   ’s Avonds, als het warm is, drink ik ook wel een biertje. Dat kan je ook niet de hele dag drinken.

   Ik probeerde wel water met muntsiroop er in. Daar ben ik mee gestopt. Ze stoppen te veel andere dingen in die siroop.

   Nu dus groene thee met verse munt. Als ik die zoeter wil hebben doe ik er honing in (vooral nu met die verkoudheid).

 5. Ik drink ook veel te weinig, zeker sinds ik niet meer werk. Op mijn bureau stond mijn fles water voor mijn neus en die moest uit tegen dat ik naar huis ging. Hier staat er ook een op het aanrecht, maar die is meestal ’s avonds nog even vol als ’s morgens. Dorst? Ik ken dat niet.

  • ms

   Bij mij was het omgekeerd. Ik ben beginnen drinken toen ik zelfstandige werd. Toen ik uit werken ging nam ik het me wel voor maar deed het minder.

 6. elsjeveth

  lauw water met verse gember. op kantoor heb ik altijd een hele kan staan. zo kom ik aan mijn quota en het smaakt nog ook.

  • ms

   Ik he wel al gehoord dat gember goed blijkt te zijn voor de spijsvertering en gezien mijn eeuwige rebel -maag- het af en toe te bont maakt, zou ik dat beter ook eens proberen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: