Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De steen van belang

Ik had in januari had ik dat vreed ambetantig gevoel en dat deed zich een tweetal maanden later opnieuw voor. Ik ging googelen op de symptomen en kwam bij galstenen uit. Dat was op te lossen door volkorenbrood te eten.

De zaterdag vóór onze vakantie kreeg Luc rugpijn, waar ik hem aanraadde meer te drinken.

De maandag vóór onze vakantie was de pijn er weer. Luc ging op dinsdag naar de dokter die hem onmiddellijk naar de radioloog stuurde. Het verdict was niet zo prettig om horen. Luc had een galsteen die er niet zou uitkomen door het eten van volkorenbrood, neen die was te groot en moest operatief verwijderd worden.

We konden wel eerst nog op vakantie maar hij zou wel moeten oppassen wat hij at. We zochten eerst even waar de mini-kliniek op Arran zich bevond voor in geval van nood en we gingen niet uit eten. Dit jaar geen fish and ships maar volkorenbrood met mager beleg en een aardappel met groenten en een stuk mager vlees.

Luc heeft nergens last van gehad, gelukkig maar.

Eens thuis wilden we het zo snel mogelijk achter de rug hebben, Luc is gisteren geopereerd.

En dan gaan wij op vakantie naar stenen kijken.


Foto van 2016 wegens overgeposeerd dit jaar.

Previous

Vriendelijk of affront

Next

Een mannensjakosj is zwaar om dragen

17 Comments

 1. Ik wens Luc een voorspoedig herstel!

 2. Hopelijk alles goed? Van harte beterschap gewenst.

  • ms

   Dank je wel.

   Normaal moest hij een nacht daar blijven, maar hij kon gisteren al eten, wat blijkbaar een maatstaf is voor vervroegd ontslag, zodat hij gisterenavond mee naar huis kwam.

   Het nadeel was dan wel dat we vannacht zo goed als niet geslapen hebben, maar heel waarschijnlijk hadden we dat anders ook niet gedaan.

 3. Ik moest destijds (10-15 jaar geleden) inderdaad eigenlijk drie dagen blijven maar ik voelde me na de eerste nacht al goed en mocht gaan van de chirurg. Niks beter dan je eigen huis/bed om te herstellen.
  Wens Luc een goed herstel!

  • ms

   Dat doe ik.

   Het probleem “nu” is dat hij enkel op zijn rug kan liggen en dat niet gewend is. En of je dat nu thuis of in een ziekenhuisbed doet, verandert niets.

   Hij ligt nu niet echt in bed. Hij heeft zich vanmorgen voor de laptop geïnstalleerd en als het niet gaat, is de zetel er ook nog.

   • Hij zal het vlug vergeten zijn. De lucht die terug uit zijn buik moet, is eigenlijk het vervelendste nu. Eens die weg is, kan hij weer vrolijk rondspringen. 🙂

    • ms

     Ik weet niet of die er nog zit. Gisteren zei hij wel iets over een raar gevoel in de buik waarop de verpleegster dus zei dat ze zijn buik hadden opgeblazen.

     Hij heeft meer last van zijn keel die wat geïrriteerd werd door die buis die de anestesist gebruikte.

 4. alweer achter de rug gelukkig en in je eigen bed, da’s toch het beste!

  • ms

   Zo is dat. En inderdaad, ik ben blij dat het achter de rug is. Het is geen zware ingreep (een niemendalletje zoals iemand het wat neerbuigend noemde), maar een ingreep met verdoving is toch iets waar wij op zitten wachten.

 5. Het was de goden verzoeken. Stenen kijken op vakantie :-(. Een spoedig herstel gewenst voor Luc. Gelukkig kan hij thuis revalideren

 6. Zij

  Een vlot herstel gewenst voor Luc.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: