Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een mannensjakosj is zwaar om dragen

Bij zijn laatste onderzoek in de kliniek, voor de operatie, vroeg Luc of ik zijn gsm in mijn handtas kon stoppen. Ik bekeek het mini-handtasje dat ik bij me had en zei, voor de zoveelste keer op al die jaren, dat ik hem een een mannensjakosjke zou aanschaffen.

Hij zei: “maar dan ziet iedereen waar de waardevolle spullen zitten”.

In een vrouwensjakosj niet?

Hij zei: “goed! Maar dan zo eentje zoals A. er een had”. Maar waar moet ik zoiets nu gaan vinden?

Previous

De steen van belang

Next

De kapotte schijf

14 Comments

 1. Praktisch misschien maar ik vind het altijd ietwat lachwekkend.

  • ms

   Ik vind het inderdaad praktisch. Nu stopt hij alles meestal in zijn zakken of als hij met de auto rijdt in een plastic zakje. Hier thuis ligt het altijd naast zijn laptop. In zo een tasje heb je de drie in één.

   Praktisch voor mannen is de grote sjakosj van hun vrouw en dat vinden zij lachwekkend dat daar zoveel in steekt. Mijn sjakosjke is aan elke kant 1cm groter dan mijn gsm en daar kan alles in wat ik nodig heb.

   De dag van de operatie nam ik wel een grote mee omdat ik dan wél al zijn waardevolle spullen bij zou houden, maar ik krijg daar zo een lamme arm van.

   Belachelijk vind ik het niet. Indiana Jones had ook een grote schoudertas en die welke waar Luc naar verwees is daar maar een fractie van.

   Die twee op de foto (die ik nu pas bij het berichtje plaatste) vind ik absoluut niet belachelijk en vooral handig.

 2. In iedere lederwinkel vind je mannentassen. Ik was het ook beu om altijd de spullen van mijn man te moeten meeslepen. Ik draag zelf ook wel eens graag een kleine sjakosj. Nu heeft hij al jaren zijn eigen sjakosj. Lachwekkend? Nee hoor, alleen maar praktisch. Die van mijn man is trouwens zo een als op de foto.

 3. Mannensjakos altijd nog beter dan zo’n hilarisch buiktasje

  • ms

   Dat hebben we ook nog liggen van vroeger, toen we het nog gebruikten om te gaan wandelen. Dat hebben we enkele jaren terug ook afgezworen.

 4. Zij

  Ik had altijd een grote sjakosj, zeker niet omdat dit mijn eigen keuze was. Maar behalve de spullen van mijn toenmalige man, gingen ook vaak de spullen van de jongens in mijn sjakosj.

  • ms

   Eigenlijk ben ik niet zo pro sjakosj, nooit geweest. Indertijd was het gangbaar dat mannen hun portefeuille in hun achterzak staken, klein geld en een zakdoek gewoon in hun zak.

   Ik meen me te herinneren dat mijn kinderen dat ook deden.

   Meestal moet ik niet op Lucs spullen letten, maar hij heeft de gewoonte om zo af en toe eens iets te laten liggen. Dat is de hoofdreden waarom ik hem aanraad van zo een mannensjakosjke te gebruiken.

   Nu kwam die telefoon er bij, aanleiding om daar nog maar eens over te beginnen.

   We zijn er nog lang niet. Alle modellen die ik voorstel zijn immers véél te groot volgens Luc dan toch.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén