Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hoge vlucht

In een tijd die een eeuwigheid achter me ligt, kregen mijn ex en ik een weekendje Venetië van Zoneke en Bollie. Ze hadden dat geboekt via een actie en de vlucht naar en van werd verzorgd door Ryanair, een in die tijd opkomende luchtvaartmaatschappij.

Het vliegtuig kon niet landen op de voorziene luchthaven maar moest uitwijken, waar dan ook allerlei fout liep omdat het vliegtuig niet voorzien was om daar te landen.

Met enige bezorgdheid aangaande de bagage, informeerde mijn ex daar maar even naar en kreeg als antwoord dat hij dat maar daar binnen moest uitzoeken of dacht hij soms dat hij, de steward, die achterna zou brengen.

De grofheid en de toon maakten dat wij besloten dat we nooit meer met Ryanair zouden vliegen. Sedertdien vlogen er veel vliegers door de lucht, werd mijn ex mijn ex en paste ik mijn mening wat aan. Ik zeg nu dat ik besloot dat ik nooit meer zou vliegen.

Ben ik bang? Neen, daar zit het hem niet. Ik zou me mateloos ergeren aan het gevoel als een crimineel behandeld te worden en neem daar nog bij dat ik graag zelf de controle houd. Meer moet daar niet achter gezocht worden.

Als je nu de nieuwe trend bij sommige luchtvaartmaatschappijen ziet: bijbetalen voor bagage, bijbetalen als je naast elkaar wil zitten, bijbetalen voor … Veelal is het Ryanair die met een nieuwe truc op de proppen komt, altijd met de bedoeling mensen geld uit hun zakken te kloppen.

Nu boeken ze wel vluchten, maar vliegen ze niet. Maken we nu de zwanenzang van Ryanair mee?

Previous

En leid ons niet in bekoring

Next

Gedirigeerd en georkestreerd

8 Comments

 1. elsjeveth

  Ryanair staat sinds een aantal jaren in mijn no-go area. Op pad naar mijn moeder in Spanje, ze vierde haar negentigste verjaardag, hebben we 10 uur doorgebracht op Eindhoven Airport en waren middernacht in Spanje. Mijn moedertje volledig van de kaart en wij ook.

  Transavia heeft sindsdien onze voorkeur. Vertrekt zowat vanuit onze achtertuin (Rotterdam Airport) en prima service zonder extra belachelijke kosten. Mag ook weleens vermeld worden dit.

  • ms

   Zoals gezegd ga ik niet meer vliegen of het dreigingsniveau moet afzwakken. En dat dan niet omwille van de dreiging, maar omwille van de beveiliging die ik al een inbreuk op mijn persoonlijke ingesteldheid vind.

 2. We reisden een paar keer met Transavia. De eerste keer dat we vlogen gingen we met Aer Lingus, toen we in Dublin aankwamen kon de vliegtuigdeur niet open en duurde het bijna een half uur voordat het een monteur lukte. Dat was lachen.
  Met Ryanair hebben we wel overwogen maar we hoorden teveel narigheden.

  • ms

   In de tijd toen ik met Ryanair vloog, bestonden ze nog niet zo lang en was er van klachten nog geen sprake. Of beter, ze werden nog niet zo in de kranten gegooid. Niet dat ik ga denken dat wij de eerste waren die een akkefietje aan de hand hadden.

   Broer ging twee keer met Ryanair naar Arran via Charleroi naar Prestwick en is voorstander en denkt dat we zo goedkoper op vakantie zouden kunnen.

   Wij houden het bij de auto.

 3. Ik vrees dat je een slechte zoeker bent. Hun website is zo klaar als een klontje.
  Heb al tientallen keren met Ryanair gevlogen en tot hiertoe nog nooit problemen gehad.
  Ik vlieg met eender welke maatschappij zolang prijs/vluchturen mij passen … ik ben namelijk geen dief van mijn eigen portemonnee.

  • ms

   Dàt hangt van persoon tot persoon af. Ik besteed liever geld aan mijn vrijheid dan dat ik op restaurant ga.

   Zoals gezegd: ik ga voor de controle zowel tijdens het reizen als bij het eten.

   De laatste keer dat ik keek en dat kan inderdaad lang geleden zijn, stonden er enkel enkele surplussen zonder vermelding van het bedrag. Ondertussen interesseert me dat geen moer meer aangezien ik niet meer wil vliegen.

   Ik betaal niet om me te laten beledigen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: