Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Efkes rap een printer kopen

We renden de winkel binnen, liepen als kiekens zonder kop wat rond te zoeken, vonden de printer die we zochten, groebelden er ene mee, repten ons naar de kassa, trappelden van ongeduld tot het onze beurt was, reden wat zinloos door de doolhof die die parking was, haastten ons richting stad, sakkerden op de rode lichten, sloegen links af en ik sprong uit de auto terwijl ik: “tot seffens” zei tegen Luc.

Oef, net op tijd voor mijn afspraak bij de kapper, waar een mij onbekend manspersoon me vertelden dat ik daar niet om 11.25 maar om 11.35 moest zijn, wat natuurlijk geen waar was aangezien ik de bewijzen in mijn telefoon staan had, waar ik hoffelijk een koffietje en een speculoosje aangeboden kreeg en zat te wachten terwijl ik al een smske van Luc kreeg dat hij de auto voor tot half één geparkeerd had, terwijl ik nog steeds wachtende was.

“Hier zit iets niet snor” smste ik Luc aangezien dat niet de gewoonte is van de kapperszaak, waarna ik gelijk bleek te krijgen toen dezelfde manspersoon me kwam vertellen dat er twee kapsters ziek waren, waaronder de mijne en ze mij niet hadden kunnen verwittigen vermits ze mijn gsm-nummer niet hadden, dat ik inderdaad niet meer zo aan iedereen geef, waarbij ik me overdacht dat het, zelfs al hadden ze me verwittigd, wij toch al onderweg zouden geweest zijn, met het oog op die printer en dat het bovendien levensgevaarlijk is om op die autosnelweg rechtsomkeer te maken.

Hij eindigde met te zeggen dat ik het met hem zou moeten doen.

“Eind goed, al goed” zei ik dus want al dacht ik eerst van: “wat een rare kwiet”, panikeerde ik even toen hij zoals Stoffel op zijn kat op mijn coiffuur vloog waarbij de haren in het rond vlogen, heb ik nu weer een afspraak gemaakt bij hem.

Het spijt me zeer voor mijn reguliere kapster, maar nu staat het hipper.

Previous

Tabula Rasa

Next

Doods

9 Comments

 1. Mannelijke kappers zijn sowieso beter dan vrouwelijke, is mijn ervaring.

  • ms

   Wel, ik ben van pure miserie naar een kapsalon in Antwerpen beginnen gaan omdat de kappers (mannelijke zowel als vrouwelijke) in deze streek er niets van bakten. Het is ver, dat wel, maar mijn haar werd er deugdelijk geknipt door twee verschillende (opeenvolgende) kapsters.

   Ik denk dat het er van afhangt waar ze hun opleiding genoten. Want in dat kapsalon houden ze niet enkel rekening met hoe het er uit ziet als je buiten wandelt, maar ze kijken ook of het er goed gaat blijven uitzien.

   Ik denk dat deze man iets creatiever, kunstzinniger is dan de kapsters (die ervoor eigenlijk wel mijn favorieten waren), al bezorgde hij me bijna een hartinfarct toen ik zag hoe hij er nogal onbezonnen -zo leek het tenminste- de schaar inzette.

   Ik denk dat ik gewoon op een artiest moest vallen. Ik heb nu een rare artistieke kwiet als kapper.

 2. Hier zit er ook een die me hetzelfde knipte als de kapsters en mijn haar er toch beter deed uitzien.
  Hij lette op wat je stond en bij je gezicht paste. Goede service.

  • ms

   Telkens het moment aanbrak dat ik naar die kapper moest, ergerde ik me dat ik daarvoor naar Antwerpen moest. Maar bij die kappers hier leek het nergens op en die vrouwen in Antwerpen knipten het zoals ik het wou en het viel goed. Er was echt niets op aan te merken.

   Zoals je zegt, hij deed zo ongeveer hetzelfde, alleen ziet het er gewoon hipper uit en dat mocht wel. Ik had even een oppepper nodig.

   Mijn wilde haren van vroeger -letterlijk dan- zijn namelijk gereduceerd tot een wit -veel te- braaf kapsel.

   “Dat is geen bommakapsel” weerlegde die kapper “kijk maar” en hij toverde er ineens heel wat anders in.

 3. elsjeveth

  Verandering van spijs, excuus kapper doet wonderen blijkbaar

  • ms

   In dit geval wel. Het was niet de bedoeling van kapper te veranderen, ik was tevreden, maar nu was ik iets meer tevreden.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: