Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waar koopwaar kopen

Het had nogal wat voeten in de aarde, die smeltpan. Het werd een zoektocht op internet. Daar vond Luc een goeie, bij Blokker. Maar in België gaat Blokker dicht met enorme kortingen tijdens de uitverkoop als gevolg. En wij hebben een Blokker.

Wij daarheen: Luc op de parking, ik in de winkel.

Het was een nachtmerrie in volle dag. Pijlen op de grond in de smalle gangen, die niet konden gerespecteerd worden omdat hele stukken gang afgespannen waren en die niet gerespecteerd werden waar je wel door kon.

Er was geen smeltpan, wel massaal -opvallend- veel steelpannetjes.

Had ik nu nog overwogen om naar een nieuwe deegrol te kijken, ik veranderde snel van gedacht toen ik de wachtrij aan de kassa zag. Tot helemaal achteraan de winkel stonden ze aan te schuiven.

Ik stoof naar buiten -met in acht name van de aanbevolen richting waar mogelijk- en zei verontschuldigend tegen de juffrouw die de handgrepen van de mandjes ontsmette dat ze het gewenste niet hadden. “Waarom moet ik me daar nu voor verontschuldigen?” vroeg ik me af terwijl ik me richting parking, richting auto, richting Luc repte en zei: “Nooit meer!”

Mijn aversie tegen winkelbezoeken is eigenlijk daar geboren.

Ondanks de aanmoedigingen om de lokale middenstand te steunen, heb ik de smeltpan bij een internetgigant besteld.

Ondanks alle moeite die men zich getroost om in een echte winkel te gaan kopen valt dat enorm tegen. Meestal heeft men het gewenste niet, moet je op hun raad afgaan en/of iets anders kopen terwijl je op internet rustig, kalm, taske koffie bij de hand, kan vergelijken, afwegen en beslissen om te kopen wat je echt wil.

Misschien koop ik nu toch terug een wafelijzer. Ik ben nu al af en toe rustig, kalm, taske koffie bij de hand aan het vergelijken, afwegen om te kopen wat ik echt wil.

Nog niet beslist? Ik ben nog in overwegende modus.

Previous

De pronostiek

Next

De control

8 Comments

 1. Ik zou ook vluchten. Gelukkig is er dan internet om te shoppen.

  • ms

   En hoe onwijs sommigen dan nog zijn. Vluchten, ja, daar leek het wel wat op.

   Het gebeurde al meer dat we in een winkel iets wilden kopen maar dat ze het moesten bestellen. Maar dat kan ik zelf ook dan. Want dan wordt zo’n winkel gewoon een tussenpersoon die er ook nog een graantje van wil.

 2. Mijn vrouw was tot voor kort ook tegen kopen via internetwinkels. Maar nu heeft ze zelf iets gekocht op bol.com omwille van dezelfde redenen die jij hier vermeld. Ik zie het ook niet zitten halve dagen op zoek te gaan en met niets of iets “gelijkaardigs” thuis te komen.

  • ms

   Vroeger bestelde ik nooit op internet of het moest iets zijn dat ik echt nergens anders vond zoals een CD of DVD.

   Sloefs dieetvoer werd online gekocht omdat de dierenarts het toch ook moest bestellen en het dan duurder was.

   Toen kwam er een online apotheek bij omdat mijn favoriete merk voor verzorgingsproducten niet overal verkrijgbaar is.

   Het zal nog meer worden. Zo goed als alles behalve kleding en schoeisel. Daar begin ik niet aan.

 3. Een nare ervaring, ik zou er ook zijn weggevlucht.
  Ik koop al langer op Internet.
  Er zijn te weinig winkels in het dorp behalve de HEMA en Ter Stal dus weinig keus. Als buur of vriendin gaat shoppen in een grotere plaats ga ik mee, ben ik blij dat ik iets kan kopen wat we hier niet hebben.

  • ms

   Wij gingen/gaan meestal naar Hasselt of Leuven als we iets nodig hadden/hebben of héél af en toe naar Tienen of Sint-Truiden.

   Naar het Kruidvat van Landen ging ik wel. Bizar eigenlijk, maar ze hebben/hadden daar meestal wel meer in de rekken. Minder afname dan bij de grotere?

   In elk geval bestel ik nu ook bij Kruidvat maar ga het wel afhalen. De gangen zijn er maar héél smal.

 4. elsje

  Het winkelen is niet meer wat het geweest is. Hoe goed iedereen ook zijn best doet je loopt toch op je tenen en met gierende zenuwen door een winkel.
  Best jammer

  • ms

   Ik vind mezelf dan net een hoofdpersonage in een enge film: links en rechts kijkend, om hoeken glurend) en mijn bliksemende ogen bij het zien van niet-nalevers (houd rekening met mijn licht overdrijvende verteltrant.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén