Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Absolute voorrang

Het wordt een serie op zich: de serie series die wij bekijken, net of ik er niet over uitgepraat geraak.

Waar we vorige zaterdag de laatste aflevering van La Forêt bekeken -jaja, we keken ze alletewee onmiddellijk na elkaar, benieuwd om het einde te kennen, moesten we voor de twee laatste van Les Témoins nog geduld hebben tot deze week dinsdag en woensdag.

Dinsdag bracht ons al een heel eind naar de uiteindelijke ontknoping en woensdagavond wachtten we -ik toch- met ongeduld om het einde te kennen.

Die serie werd uitgegeven zo altijd ergens tussen 23u en 00u, wat onder normale omstandigheden helemaal geen probleem zou zijn ware het niet dat we met die aanpassing naar het winteruur zitten. Ik ga niet zeggen dat ik daar nog last van heb, dat is niet zo, maar ik merk wel dat ik in het begin toch een uurtje vroeger -wat ook niet helemaal waar is- in bed kruip om er ’s ochtends een uurtje vroeger uit te komen – wat dus ook niet volledig klopt.

We bleven woensdag langer op, we wilden die laatste aflevering echt niet missen …

Het programma er voor was gedaan en ik nestelde me in de zetel tegen Luc aan en ging er genoeglijk bij zitten … Voel je de sfeer? Ja hé, plezierig afwachtend.

Zegt dat stom televisietoestel toch wel: “De aflevering van Les Témoins wordt verschoven naar volgende week dinsdag want nu komt er …”. Het leek me of ik werd door een giftig serpent gebeten. Op slag en stoot stond ik recht, vroeg aan het televisietoestel waar ze het lef vandaan halen, zomaar onaangekondigd!

Wat was de reden? Josip Weber was overleden! En daarom kwam er een speciale uitzending over hem.

Nu vind ik dat wel erg voor Josip Weber, hij was maar 52, maar begot, … ik censureer even wat ik luidop zei, want zie je, ik begrijp wel dat ze extra uitzendingen wijden aan het overlijden van beroemde personen maar -excuseer me Josip Weber- ik had niet geweten wie de man was, ware het niet dat Luc een beetje (veel) voetbalkennis heeft. Josip Weber was een genaturaliseerde Belg en had hier een aantal (9) jaren gesjot!

Luc ging op de site van Canvas kijken en daar stond het wel vermeld. Ik vraag me dus af of je, telkens als je iets wil zien, éérst moet gaan verifiëren of ze niet gaan aanpassen omdat er iemand overleden is.

Volgende week dinsdag dus. En laat ons dan toch niet thuis zijn zeker! We kunnen daar kijken, we kunnen het opnemen. Maar dàt is een risico. Het zou niet de eerste keer zijn -ook de tweede niet trouwens- dat we zo een laatste aflevering missen omdat die decoder niet opneemt.

Nu bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid om tot vijf dagen na het uitzenden, via de pc, die afleveringen te bekijken, maar dan kan ik er niet zo genoeglijk bij zitten … Je weet wel de sfeer en het plezierig afwachtend.

Previous

De Pomp

Next

Een wattenkop

19 Comments

 1. Ik ken de reeks niet. Tegenwoordig volgen we reeksen vooral op Netflix. We kochten een abonnement voor vier toestellen (één voor ons en drie voor de kinderen die het huis uit zijn). Kan iedereen altijd kijken op momenten die passen. 🙂 Gisteren zei zoon één nog dat Les Témoins een goede reeks is.

  • ms

   Wij kijken echt te weinig TV, maar Luc wil graag de sportprogramma’s volgen.

   Gisteren las ik nog dat Amazon met een tegenhanger van Netflix zou komen. Ik heb me er zelfs nog niet in verdiept. We waren altijd te veel weg. Ik weet dus niet eens hoe het werkt. Wij kijken gewoon naar het aanbod op de zenders.

   Maar ik kan de film “Our Souls at Night” die jij beschreef, wel zien als ik wil. Ik ga die site hier niet noemen -wie weet wat dat is- maar “Les Témoins” staat er niet tussen. Op Canvas kan je die wel bekijken maar dan moet het eerst uitgezonden worden.

 2. Bedankt voor de tip. De serie La Forêt heb ik ook bekeken, maar het viel mij wat tegen. Die witte wolf… dat was er toch over…

  • ms

   Ik vond “La Forêt” wel enorm goed, maar die witte wolf, daar hebben ze inderdaad geen redelijke uitleg voor gegeven. Ik ga er gewoon van uit dat zij die Manoa, die ze zich niet kon herinneren, zo heeft voorgesteld. Die wolf kwam als zij op haar gevoel afging.

   Wat mij dus opviel was/is dat ze in “Les Témoins” ook met een wolf te maken hadden/hebben, maar of die echt is of ook een hersenspinsel, daarvoor moeten we eerst de laatste aflevering zien. Tot nu toe heeft die nog geen hoofdrol gespeeld.

   pske: er blijkt trouwens nog een tweede serie van “Les Témoins” te zijn. Met die vervolgreeksen moet je natuurlijk altijd een beetje oppassen dat ze geen afspiegeling worden van de eerste.

 3. Overlijden moest verboden worden als daarvoor een programma moet worden uitgesteld ☻☻

  • ms

   ??? Triestig eigenlijk.

   Ik zou eerder sensatiezucht verbieden. Een oud programma van onder het stof halen om daarmee een graantje mee te pikken en dat ten koste van het verdriet van anderen.

   Er zijn zoveel mensen die overlijden, die méér hebben betekend, waar ze helemaal niets rond maken.

   Indertijd met het overlijden van Senne Rouffaer hadden ze ook zo een programma, dat ze waarschijnlijk nog in de zwartwitte periode hadden opgenomen en waar ze vergeten waren om er het stof van af te nemen. Senne Rouffaer verdiende beter dan dat.

   • Het is makkelijk en goedkoop, misschien zelfs gratis. Van bekende personen ligt vaak een programma klaar.

    • ms

     Net zoals er al overlijdensberichten klaarliggen van oude bekende personen, terwijl die nog helemaal niet aan overlijden denken.

     Alles om de eerste te zijn, om de meeste aandacht te trekken. Dat is verwerpelijk.

 4. elsjeveth

  Ik neem de reeks op en zo ben ik heel blij dat je dit even meldt. Dan kan ik zorgen dat ook de laatste afleveren wordt opgenomen. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik vol verwachting naar de ontknoping ga kijken en ineens een heel ander program zie verschijnen.

 5. Zij

  Ik ben bij Proximus. Als ik echt iets niet wil missen, dan programmeer ik het zowel op de decoder (thuis) als via de website. Vaak heb ik het dus in tweevoud, maar mocht de ene falen, dan is er toch nog de andere opname. Misschien heb je iets aan deze tip?

  • ms

   Sedert de decoder eens een laatste aflevering niet opnam -een paar jaar geleden- en sedert het een keer fout ging bij het programmeren via de website -we waren niet thuis en zagen daar pas het programma dat we wilden bekijken- doen we dat ook altijd. Het heeft nog geen problemen gegeven, maar de twee vorige keren zou het ook niet gekund hebben.

   In elk geval hebben wij de eerste keer Proximus gecontacteerd, die ons zei die aflevering niet te kunnen bezorgen, maar we kregen wél drie films gratis. We hebben daar niets mee gedaan omdat hun aanbod niet onze smaak was.

   Het grappige (huh) was wel dat een tweetal jaar later de serie terug werd uitgegeven, wij niet meer wisten waar het over handelde maar we geen zin hadden om opnieuw te kijken om het einde te kennen.

   • Zij

    Hopelijk gaat het vanavond goed.
    Ik zag ook maar toevallig, dat ze twee afleveringen gingen uitzenden. Gelukkig! Want ik denk, dat je aflevering 3 mist.. het moeilijk zou zijn om terug in te pikken.

 6. ms

  Les Témoins: geweldige serie … en dan verziekt die laatste aflevering het helemaal.

  Achteraf gezien konden ze van de twee laatste afleveringen één gemaakt hebben.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: