Wizzewasjes

Gelukkig is er de natuur

Verhaalkes: leren of lezen

Het kwam al meer aan bod, dat ik graag naar musicals keek. De meeste ben ik vergeten maar een absolute favoriet was altijd al: “Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, in die mate dat ik kort na voorgaande de DVD heb aangeschaft.

Die stond hier dus zo al die jaren in de kast te staan, tot ik er vorige week ineens weer aan dacht en hem nog eens ging bekijken.

Schoon verhaalke toch en het komt uit de bijbel en wij hebben in de school al die bijbelverhaalkes tot vervelens toe geleerd, in het lager- en we kregen ook wel godsdienst en liturgie -kinderen van 10-11 jaar- en nu denk ik, al lang geen 10-11 jaar meer zijnde, dat ze ons beter buiten hadden laten spelen.

De sprookjes van Grimm en de “Fabels van Jean de La Fontaine” heb ik pas later gelezen.

Schoon verhaalkes uit de bijbel hadden ze er ook niet moeten inproppen, die kon ik ook achteraf gelezen hebben. Er werd niet van allemaal een musical gemaakt.

Previous

De brief

Next

Kaderpuzzel

11 Comments

 1. Bijbelverhalen werden leuk gebracht op school toen we moderne lesboeken kregen. Parabels, beschreven als echte kinderverhalen. Een van de weinig betere nonnen 😉 zorgde daarvoor.

  Musicals zie ik zelden, hoogstens stukjes ervan, ik kan niet beoordelen welke verhalen daarvoor geschiktt. zijn.

 2. Ik hoorde de juf ook graag de bijbelverhalen vertellen.
  Met musicals heb ik nooit iets gehad. Het pratend zingen of zingend praten ligt me niet zo.

  • Die non vertelde niet. Het kwam altijd op hetzelfde neer. Dat je onderdanig moest zijn en dat je daarvoor beloond zou worden.

   Dat is naïef om te geloven, jammer genoeg snapte ik dat toen nog niet.

   Nu ja, die non vierde haar 50 jaar kloosterleven toen ze 64 was. Verzuurd tot en met, was het zo een feeks niet geweest, ik zou er misschien medelijden mee krijgen.

   • Ik heb ook niks bijgeleerd van de nonnen. Enkel schijnheiligheid. Geen mooie herinneringen. Gelukkig had ik wel een paar goede juffen.

    • Ik had de pech dat ze goed wilden staan met mijn vader en vermits mijn moeder al tegen mij was, praatten ze gewoon mijn ouders naar de mond.

     Oh ja, achteraf heb ik dat Oude Testament nog eens gelezen en toen bleek dat ze zelfs dàt niet goed hadden verteld.

     Dat Jacob met twee vrouwen was getrouwd, wist ik wel, maar dat ze de dienstmaagden opdroegen om seks met hem te hebben omdat zij geen zin hadden … dàt vertelden de nonnen niet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: