Brak – Gebroken

“Scherven brengen geluk” moet Luc gedacht hebben toen hij de derde januari één van de champagneglazen van de tafel tinkelde.

Het was wel al afgewassen.

Minder geluk voor Lucs zus, bleek er uit het telefoontje van de derde januari ‘s avonds. Ze was met haar fiets een borduur op gereden en was daardoor gevallen.

Ze ligt in de kliniek met een gebroken heup en een gebroken schouder.

25 Comments on “Brak – Gebroken

 1. Ik like het maar een gebroken heup en schouder is niet leuk, wens haar beterschap.
  Wat is een borduur? Ik ken het alleen als handwerk.

  • Het is de boordsteen. Ik vergat dat erbij te zetten zoals ik gewoonlijk wel doe. Het is aangepast.

   Veel mensen doen het, zo schuin er op, ik eigenlijk ook, zo net aan de winkel even er op. Maar het is nu de tweede keer dat ik weet dat dat faliekant afloopt. Ooit deed de vroegere buurvrouw dat met haar brommer. Ik reed toen met haar naar “Spoed”. En er was die keer dat Amke het deed, maar dat werden blauwe plekken, zij het dan wel een grote.

   Dat is het nu precies, ik heb geprobeerd om zelf die “Like” anders te noemen dan “leuk” want dat betekent het eigenlijk niet. Die like is een soort waardering voor het geschrevene. Ik heb het opgegeven. Het wordt telkens door het systeem terug gezet.

   • Nu snap ik het, daar kun je lelijk op terecht komen. Wij noemen het de stoeprand.
    Het ‘liken’ is vaker onderwerp geweest maar verandert nooit.

 2. Nou een gebroken glas is niet erg, die heup en schouder daarentegen. Veel beterschap voor haar!

  • Met dat glas kan je achteraf nog lachen. We hebben nog steeds meer champagneglazen in de kast dan het aantal mensen dat hier ooit samen was om er te drinken.

   Maar inderdaad, die heup en schouder …

 3. Pfff… scherven brengen dus niet altijd geluk. Mijn oudste broer brak op dezelfde manier zijn schouder. Er werd reeds tweemaal een prothese geplaatst. De eerste was helemaal geïnfecteerd. Veel ellende mee gehad… Hopelijk verloopt het herstel bij jouw schoonzus voorspoediger.

  • De schouder is een “nette” breuk, die moet zo genezen. Haar heup is gisteren geopereerd.

   • Mijn man heeft deze breuken ‘apart’ gehad, en van zijn schouder veel meer afgezien dan van zijn heup. Met zijn heupprothese doet hij juist hetzelfde als voor de breuk. De schouder geeft af en toe nog wat pijn als hij verkeerd ligt en is toch al een jaar of vijf geleden.

    • Momenteel klaagt ze enkel over pijn in die heup. Maar ze krijgt wel pijnstillers.

 4. Een heup én een schouder. Dat is niet niks :-(
  Dat schuin op de borduur rijden, daar ben ik al een hele lange tijd geleden mee gestopt. Een paar keer de grond van dichtbij bewonderen, vond ik toch niet zo fijn. ;-)

  • Ik denk dat enkel diegenen die al vielen niet meer geneigd zijn om een borduur op te rijden. Vroeger sprong ik er op met fiets en al, maar ik denk dat ik dat niet meer kan.

    • Sedert wij die auto hebben, heb ik nog maar één keer de fiets genomen, toen de auto voor onderhoud in de garage stond.

     Ik heb er het raden naar.

 5. Dat zijn wel heel vervelende scherven door zo’n val op den borduur. Niet fijn om zo het nieuwe jaar te starten. Beterschap voor de schoonzus

  • Ze voelt zich goed, zegt ze, maar naar huis gaan zit er eerstdaags niet in. Ze woont namelijk alleen.

Wat denkte daarvan?

%d bloggers liken dit: