Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dat heet dringend

Vorige april is Lucs suikernonkel overleden.

Eind juli, net toen we voet op Engelse bodem zetten, kreeg Luc een smske dat hij dringend naar de notaris moest om te gaan tekenen.

Een week later, halfweg onze vakantie krijgt Luc een telefoontje om te zien wanneer hij nu bij die notaris langsgaat want dat is echt ultra dringend.

De 14de augustus, dag dat we thuiskomen, krijgen we telefoon dat hij er nu wel vaart moet gaan achterzetten.

Luc belt diezelfde dag nog zelf de notaris. Dat is zo uitermate dringend dat Luc niet de daaropvolgende dag want dat was 15 augustus maar de daaropvolgende 16de augustus naar tegen de Nederlandse grens moest rijden om te gaan tekenen, want dat dossier moest vóór de 21ste ergens binnen zijn.

Daar blijkt dat het roerend goed wel kan verdeeld worden, maar het onroerend goed moet eerst verkocht worden.

Sedertdien is en blijft het stil.

Previous

Boem! Kaboem!

Next

Petieterig gepeuter

19 Comments

 1. Mensen met als hobby bureaucraatje-spelen..? Of die anderen graag stress aanjagen…? (ik zie al griezelige scenario’s met de Belastingdienst, die dan vaak óók nog ns (rommelig….) mee gaat spelen.. ;-}) (Maar ik hoop dat die aan de andere kantvan de grens netter werkt!)

  • ms

   Het hangt van notaris tot notaris af. Bij mijn ouders was dat snel beklonken. Hier heb ik de indruk dat de notaris wel een beetje rekt kwestie van intrest op te strijken. Ik weet het niet, ik denk het maar.

   Die had tijd genoeg, tot wij op vakantie waren en toen ging het ineens zo dringend zijn omdat de notaris al van april tot augustus maar wat aangemodderd had. Daardoor gingen ook enkele mede-erfgenamen zich ineens moeien en werd Luc van alle kanten bestookt.

   Nu gebeurt er al sedert augustus niets meer. Misschien wacht de notaris tot de volgende augustus als wij in Schotland zijn.

   De belastingen (45% aangezien het geen directe afstamming betreft) wordt afgehouden alvorens te verdelen.

   Toen Luc ging tekenen, wist die notaris te vertellen dat hij de gelden snel kon verdelen. Het onroerend goed moest eerst verkocht worden. Wat hij snel noemt.

 2. Je zou er door de urgentie allerlei oorzaken bij bedenken, van belastingzaken tot onzinnigheid van de notaris.
  En dan radiostilte….
  Maar spannend is het zeker.?

  • ms

   Het is inderdaad wel schrikken als je op vakantie ineens een sms krijgt: “Je moet onmiddellijk naar de notaris”.

   Het feit dat ze aandrongen, terwijl ze wisten dat we op vakantie waren, vond ik nogal ergerlijk. Net of ze verwachtten dat we onze vakantie zouden stopzetten.

   Wat zou er gebeuren als die notaris te laat dat dossier binnen levert? Dat weet ik niet, maar uiteindelijk was het dan wel zijn eigen schuld en denk ik dat hij daarvoor zou opdraaien.

   En dan heb je altijd één van de erven die een beetje de patriarch gaat spelen. In mijn geval was dat mijn jongste broer die het ineens voor ons allemaal ging regelen met een paar strubbelingen als gevolg. In Lucs geval is het een neef die het voortouw neemt al concurreert Lucs broer daar wel een beetje mee.

   Luc? Die laat het niet aan zijn hart komen en laat dat maar op zijn beloop.

 3. Goh afwachten dan maar zeker … ik duim voor een snel vervolg!

 4. Misschien is de erfenis gigantisch en heeft men er heel wat rekenwerk aan? Ik hoop het voor jullie. Wij maakten ongeveer hetzelfde mee. Ook een suikernonkel van mijn echtgenoot, maar dat ging gigantisch snel. Het bedrag was niet zo groot, net genoeg om een halve, oude occasie te kopen, maar toch wel heel dankbaar om zoiets te krijgen; iets waar we totaal geen weet van hadden. Bij deze, omdat we het nooit hebben kunnen zeggen, omdat je er niet meer was: dank ome D.

  • ms

   Het bedrag dat genoemd werd door de notaris, na verkoop van het huis, was wel degelijk genoeg om een goede occasie te kopen. Dat had Luc ook niet verwacht omdat er nogal wat neven en nichten zijn.

   Bij mijn beide ouders was de zaak op minder dan zes maanden rond, inclusief verkoop van het huis.

 5. elsjeveth

  Maak je borst maar nat. Wachten en nog eens wachten. Ervaringen met de afhandeling van mijn moeders erfenis (woonde en leefde in Spanje) geven mij nog rode vlekken in de nek. Vliegreizen en lange achteraf gezien onnodige verblijven in Spanje. Na twee jaar is het sinds augustus 2017 eindelijk geregeld,
  Mama is in 2014 overleden…

 6. Zij

  De hoogdringendheid van een notaris ken ik.
  Na de uitspraak van de scheiding zou ik binnen een paar weken bij de notaris kunnen voor de verdeling. Ondertussen zijn we meer dan drie maanden ver .. er is niet eens een afspraak gemaakt 🙁

  Waarmee ik wil zeggen, dat het nog wel eens heel lang windstil zou kunnen blijven.

  • ms

   Ik vrees er ook voor, maar ik vrees ook dat ze er hun hand niet zouden voor omdraaien om weer achter Lucs vodden te zitten tijdens de vakantie als die notaris in augustus terug in actie zou schieten.

 7. Nog niet afgesloten dus. Moest de notaris Luc daarvoor laten stressen tijdens jullie vakantie. OMG;

  • ms

   Ik dacht dat hij van april tot augustus toch wel tijd had moeten kunnen vinden om een dossier samen te stellen. Neen, uitstelgedrag tot het niet langer meer kan en dan moet een ander opdraven … al is het dan tijdens de vakantie.

 8. Fijn dat er wat uit de lucht valt, maar notarissen kunnen er wat van om dingen te rekken.

  • ms

   Je hoort het wel meer, al moet ik zeggen dat ik andere ervaringen had. Maar eerlijk gezegd, ben ik blij dat ik daar niet meer door moet.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: