Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De waterleiding

Het is winter. En omdat de stoven uitgaan als Slow en mske een week niet thuis zijn en omdat dan het water bevriest, zouden ze dat oplossen met een verwarmingskabel langs die waterleiding te leggen.

Het werd altijd maar uitgesteld en uitgesteld, wie denkt er in de zomer nu aan bevroren leidingen, het werd zomer, het werd herfst en het werd weer winter.

En nu brandde het, bij manier van spreken, dat wil gewoon zeggen dat het dringend begint te worden. Dus zijn mske en Slow maar naar Tienen om zo een kabel gespoord en hebben ze die gisteren gelegd.

Eerst moest de isolatie er af, daarna dat plastic omhulsel en dan moest de kabel er op en de isolatie … ah neen, want volgens de bijsluiter moet dat brandvertragende isolatie zijn en die die ze hadden is dat niet.

Dat wordt nog eens dringend nieuwe isolatie halen en die daar dringend rond krijgen.

Maar allee, dan zijn ze deze zomer toch gerust.

Previous

Franse les al vanaf derde leerjaar

Next

Prentjes pakken

7 Comments

 1. Hehe..maar in de zomer wás je dat al..of niet?

 2. ms

  Volgens onze Sloef kan je nóóit weten …

 3. bea

  Dat is een goeie uitvinding, wist niet dat dit bestond.
  Met het meeste gaat het zo, het wordt uitgesteld of je denkt er niet aan omdat het op dat moment niet van doen is en dan plots is het wel zo en kan je u gaan haasten of is het al te laat

 4. Voorkomen is altijd beter dan genezen ,maar ja zo’n dingen worden gemakkelijk uitgesteld. Jaren terug heeft opa een soort schuimbuis over de waterleiding getrokken in de garage daar waar de waterleiding binnenkomt.De loodgieter zei eens “moest iedereen aan zoiets denken dan zouden er veel minder buizen springen bij strenge vorst!” Tot nu toe ben ik er gerust in maar het kraantje in de keuken met een korte leiding naar het kraantje naar buiten (dat nochtans afgesloten is toen het begon te vriezen )lekt. Dus toch een zwak plekje en het zal me een loodgieter kosten.

 5. ms

  Die schuimbuis houdt het niet tegen als er geen verwarming is (zoals hier soms het geval is).

  En ik denk zelfs dat het feit dat er geen water wordt gebruikt bij onze afwezigheid ook iets is dat bevriezen in de hand werkt.

  Zo een kabel is wel prijzig maar je kan die er zelf op leggen hoor, dan heb je geen loodgieter nodig.

  Moest ik in de buurt wonen …

 6. tja Mske maar je woont niet in de buurt hé!En de loodgieter moet toch komen voor een ander probleempje dus moet ik hem niet speciaal voor dat ene minieme lekje laten komen.

 7. ms

  Ik vind dat die loodgieter van jou wel dikwijls moet komen. Kan die man niet in één keer alles in orde zetten?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén