Wizzewasjes

Te lezen en te zien

De zeven hoofdzonden: hebzucht

De vleesindustrie is de grootste anti-publiciteit voor de vleesindustrie.

Sedert Luc zijn galblaas er uit ging eten wij enkel nog vlees, waarvoor ik geen verzamelnaam weet te vinden. We kopen een stuk gebraad, biefstuk, een kotelet, … maar geen gehakt, geen américain, geen worst, geen pensen, …

Soms heb ik wel eens zin in gehakt op een boterham maar ik denk dat ik het nieuws van de laatste dagen niet zo snel zal vergeten.

Previous

Veelbelovende producten

Next

De zeven je-weet-wel: ook hebzucht

21 Comments

  1. Wij eten sowieso weinig vlees omdat ik het vaak niet meer vertrouw. Terecht blijkbaar…

    • ms

      Wij eten weinig vlees omdat we geen grote vleeseters zijn. Ik wantrouw sedert geruime tijd wel de bereide vleeswaren.

      Het was al een lachertje toen er, na het vorige schandaal, niet meer sancties volgden en dat slachthuis zo snel weer open mocht.

      Ingevroren vlees kopen wij nooit.

      • Het verpakte vlees in supermarkten is allemaal ingevroren geweest. Vertelde een medewerker.

        • ms

          De Colruyt zegt zelf de karkassen te kopen en het versnijden zelf te doen. Ik kan dat geloven, je ziet ze bezig achter hun glazen ruiten.

          Renmans zou, volgens horen zeggen, ook het beenhouwerswerk voor hun eigen rekening nemen.

          Er gaan weer oproepen op om bij de plaatselijke slager te gaan, maar dat vlees komt ook uit een slachterij.

          Ik weet nog de tijd toen wij bij de lokale slachter om vlees konden, maar die kleinschalige slachterijen moesten er uit wegens te omslachtig geworden voor het controleren van de hygiënevoorschriften.

          • Die hebben nog een eigen slagerij, zie ik bij onze supermarkten niet meer. Niet in onze plaats.

            • ms

              Bij Colruyt worden wel regelmatig beenhouwers gevraagd.

              Wij hebben nog drie beenhouwers in Landen, maar ik weet niet waar die hun vlees halen.

  2. De produkten waren bestemd was voor Afrika en Rusland. In die landen/gebieden schijnen de mensen genoegen te nemen met mindere kwaliteit, las ik ooit.Of het waar is weet ik niet, misschien speelt armoe een rol..
    Ze zouden het aan West-Europa niet kwijtraken, het wordt gauw genoeg geproefd en geroken.

  3. HLN heeft weer een sensatieverhaal. Je hebt toch ogen en en neus? Dan weet je of het vlees goed is of bedorven.

    • ms

      Dat is nu wat ik er ook van denk. Maar zijn we zeker? Eens gebakken blijkt er niks meer van te merken. Maar als je de verpakking opent?

      Ooit heb ik -denkelijk- een slecht stuk vlees gegeten en ben er doodziek van geworden. En ik had niks gemerkt. Mijn moeder blijkbaar wel.

      Het is niet Het Laatste Nieuws alleen. Het kwam eerst bij de andere informatiebronnen.

      Om te verwijzen gebruik liever de links van het het Laatste Nieuws, die blijven langer goed (of ze hebben de versheidsdatum vervalst). Bij de andere verdwijnen die artikels of worden door andere overschreven.

  4. Waarvan zijn we een beetje zeker? Dat we vandaag Limousin rund eten uit Hoeilaart. We kennen de boer en hij kiest zijn slachthuis zelf uit.

    • ms

      We gingen vroeger naar het slachthuis in Hoeilaart en daar kenden we de mensen. Een bevriende boerin liet daar ook slachten.

      Maar dat kleine slachthuis moest weg, toen ze al die slachthuizen ineens gingen groeperen.

      • Inderdaad. Deze boer laat nu ergens in Limburg slachten.

        • ms

          Hier hebben we eigenlijk nog niet goed rond gekeken, omdat het hier meer om het fruit draait en we uiteindelijk wel -volgens mij toch- goed geriefd worden in de Colruyt.

          • Doorgaans wel, denk ik.

            • ms

              Er zijn wel degelijk beenhouwers bezig en ze versnijden.

              Ik zou me bij de lokale slager ook niet zo veilig voelen, daar heb je er helemaal geen zicht op..

  5. ms

    En vandaag zie ik dat ik het vorig jaar nog over “Vertrouwen” had.

  6. alles voor de centjes helaas nog niets verandert.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: