De zeven hoofdzonden: hebzucht

De vleesindustrie is de grootste anti-publiciteit voor de vleesindustrie.

Sedert Luc zijn galblaas er uit ging eten wij enkel nog vlees, waarvoor ik geen verzamelnaam weet te vinden. We kopen een stuk gebraad, biefstuk, een kotelet, … maar geen gehakt, geen américain, geen worst, geen pensen, …

Soms heb ik wel eens zin in gehakt op een boterham maar ik denk dat ik het nieuws van de laatste dagen niet zo snel zal vergeten.

19 gedachten over “De zeven hoofdzonden: hebzucht

  • Wij eten weinig vlees omdat we geen grote vleeseters zijn. Ik wantrouw sedert geruime tijd wel de bereide vleeswaren.

   Het was al een lachertje toen er, na het vorige schandaal, niet meer sancties volgden en dat slachthuis zo snel weer open mocht.

   Ingevroren vlees kopen wij nooit.

    • De Colruyt zegt zelf de karkassen te kopen en het versnijden zelf te doen. Ik kan dat geloven, je ziet ze bezig achter hun glazen ruiten.

     Renmans zou, volgens horen zeggen, ook het beenhouwerswerk voor hun eigenrekening nemen.

     Er gaan weer oproepen op om bij de plaatselijke slager te gaan, maar dat vlees komt ook uit een slachterij.

     Ik weet nog de tijd toen wij bij de lokale slachter achter vlees konden, maar die kleinschalige slachterijen moesten er uit wegens te omslachtig geworden voor het controleren van de hygiënevoorschriften.

 1. De produkten waren bestemd was voor Afrika en Rusland. In die landen/gebieden schijnen de mensen genoegen te nemen met mindere kwaliteit, las ik ooit.Of het waar is weet ik niet, misschien speelt armoe een rol..
  Ze zouden het aan West-Europa niet kwijtraken, het wordt gauw genoeg geproefd en geroken.

  • Dat is nu wat ik er ook van denk. Maar zijn we zeker? Eens gebakken blijkt er niks meer van te merken. Maar als je de verpakking opent?

   Ooit heb ik -denkelijk- een slecht stuk vlees gegeten en ben er doodziek van geworden. En ik had niks gemerkt. Mijn moeder blijkbaar wel.

   Het is niet Het Laatste Nieuws alleen. Het kwam eerst bij de andere informatiebronnen.

   Om te verwijzen gebruik liever de links van het het Laatste Nieuws, die blijven langer goed (of ze hebben de versheidsdatum vervalst). Bij de andere verdwijnen die artikels of worden door andere overschreven.

Wat denkte daarvan?