Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De spamreacties

Sedert de invoer van de nieuwe privacy wetgeving, kreeg ik ineens te maken met een vernieuwde toevoer van spam, maar dan ook overal. Of het één nu met het ander te maken kan hebben, zou ik niet weten. Toeval waarschijnlijk.

Dat ik op mijn gmail spam kreeg kon ik nog begrijpen, die gaf ik ooit op aan de stad, die die publiceerden bij hun lijst met zelfstandigen.

Maar ineens doken er nu op mijn andere e-mail, die bij proximus ineens e-mails op van local hotties die geïnteresseerd waren in een kennismaking met mij. De eerste vraag die ik kreeg toen ik het vertelde?

Heb je je daar ooit zelf aangemeld?

Natuurlijk datte! Net of ik me er dan over zou verbaasd hebben.

Ineens begon het op WordPress ook weer. Vroeger waren er wel een tiental spamreacties per dag. Maar blijkbaar zijn die een hele tijd weggebleven, in die mate dat ik er gewend aan raakte en ze niet miste.

Maar ook rond die periode van de nieuwe privacy wetgeving doken ze weer op. Ze liepen in het begin op tot 113 en 210 per dag om dan weer af te zwakken. Het zijn er meer dan vroeger, maar Akismet houdt ze wel tegen en WP-Optimize gooit ze wel in de vuilbak.

Ik hoop dat hij sorteert.

Previous

Charlotte Link in het Frans

Next

Het nutteloos tijdverdrijf

12 Comments

 1. Gelukkig hier weinig last van. Houden zo.

 2. Wel vreemd dat het er zo veel zijn. Hier de laatste weken nieuwe volgers waarvan je zo weet dat ze totaal niet geïnteresseerd zijn in mij of wat ik schrijf. Blijf dan weg, denk ik. Maar ik vermoed dat zo zo zelf nieuwe mensen naar hun site willen lokken.

 3. Van die spam heb ik geen last gehad de afgelopen tijd.
  Wel zijn reacties van volgers in de spambox terechtgekomen wat wel vervelend kan zijn.

 4. Het gaat op en af, soms drie op een dag, dan weer tien. Veelal met dezelfde naam maar met verschillende accounts.

 5. Jonge of oudere dames met foto’s willen nu graag de nacht met mij door brengen.

  Ach, ik slaap het beste in mijn eigen bed.

  Weggooien is makkelijker.

  Niet spammende groet,

  • ms

   Aan mij willen ze allemaal geld lenen, behalve die via de mail natuurlijk.

   Wat die willen weet ik zo niet. Die zeggen allemaal “hi” en “hello” en vragen hoe het gaat.

   Aangezien dat hun zaken niet zijn, antwoord ik daar niet op.

   ?

 6. elsje

  Die Rob, wat een weelde om te kunnen kiezen en dan nee te mogen zeggen.
  Gelukkig geen spam of engerds te vinden bij mij. Of schrik ik eenieder zo af dat ze linea recta mijn oprispingen in de kliko laten verdwijnen. Zou zomaar kunnen

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: