Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De rostekes

Deze week wisten ze in de gazet te vertellen dat er een tekort is aan 1 en 2 eurocentjes1. Ooit vertelde ik al over het manneke en de rosse centjes.

Zo op zeker ogenblik kon je met die centjes niet meer in de winkels terecht. We hebben ze een poosje naar een bank gebracht waar ze gratis op de rekening belandden, maar daar zijn we mee gestopt. Ze nu nog naar de bank brengen is wel betalend.

Maar we waren die centjes wel zo beu dat we probeerden overal en altijd -waar mogelijk en zonder kosten- met de kaart te betalen. Wat we nu doen is -inderdaad- oppotten, eigenlijk belanden ze in een plastic geldzak die we, als hij net geen 10 kilo zal wegen, bij de bank zullen binnenbrengen. Dat we er ook de stukken van 5eurocent en van 2€ ingooien zal de uitgave van 4€ wel compenseren … afin, dat doet het nu al.

Binnenkort zullen we verplicht worden om ze binnen te brengen en dan kan ik ze nog eens uit die zak gaan vissen. Kwestie van ons niet te vervelen zeker?


1 Het Laatste Nieuws

Previous

Bekleefde ruiten

Next

Met zicht op …

11 Comments

 1. Klein gereddel zeggen wij ertegen. ?

 2. Hier is het mijn dochter die ze verzamelt. Nu uitkijken waar we die kunnen uitwisselen.

 3. Bij ons in NL zijn de 1 en 2 eurocenten al verbannen en ik heb die dan ook niet. De 5 eurocentjes belanden in een spaarvarkentje. Ik betaal 99,9% met kaart, dus heb eigenlijk nooit geld bij me.

  • ms

   Er wordt hier wel overwogen om ook met kaart de 1 en 2 eurocenten af te ronden, wat dan weer onnodig is.

   Sedert we alles (ook kleinere bedragen van 3€ bijv.) betalen hebben we natuurlijk veel minder van die kleintjes.

   Wij hebben geen varkentje, maar “het manneke” is wel een spaarpotje.

 4. Hier in NL zijn ze al lang verbannen… Ik breng mijn vol varken naar België…

 5. elsje

  bij ons is de centenbak van het draaiorgel op zaterdagmiddag in het Stadshart nog blij met elke cent 🙂 in Nederland worden ze allang niet meer gebruikt. Eenmaal op vakantie zit de portemonnee alweer snel vol met klein grut

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: