Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De nieuwe Carrefour

Toen wij hier in 2003 kwamen wonen was er een Carrefour in het centrum van Landen en zo een 340m verder was er een Lidl. Wij reden toen naar de Colruyt van Sint-Truiden.

In 2007 kwam er een Colruyt in Landen op dezelfde weg als de Lidl maar er 400m van verwijderd.

Wanneer de Aldi er kwam … de tijd gaat zo vlug dat ik daar nog het minste benul van heb. Die Aldi werd wel dit jaar wel -al- helemaal vernieuwd1. Hij bevindt zich op een afstand van 1,13km van de Carrefour.

Wij vonden dat we wel goed voorzien waren van supermarkten.

Nu gingen we donderdag naar de nieuwe Carrefour, die ligt op 1,39km van de oude.

De oude Carrefour is er ook nog, de datum waarop die dichtgaat is me niet bekend. En wat komt er dan in die oude Carrefour? Volgens de tamtam zou dat een Delhaize worden.

Ik weet wel dat je dat in steden wel meer ziet. En al is Landen dan -geschiedkundig- wel een stad, zijn er toch maar iets van een 14.000 inwoners.

Hoe kunnen de kleine buurtwinkeltjes daar in ’s hemelsnaam nog tegenop?

pske van mske: alle afstanden zijn nagemeten op de kaart van Geodistance, van parking tot parking, per auto en rekening houdend met de verkeersregels.

pske van mske:

  Alle afstanden zijn nagemeten op de kaart van Geodistance, van parking tot parking, per auto en rekening houdend met de verkeersregels.____________________
1 Het Laatste Nieuws

Previous

BPM

Next

Overwinteren

12 Comments

 1. Daar kunnen buurtwinkeltjes helaas niet meer tegenop. Wij hebben die hier helemaal niet meer.

  • ms

   Dat hier in de buurt had een tijd een postpunt en het is ook een afhaalpunt voor pakjes.

   ’s Zondags voormiddag is het open.

   Wij gaan er ook meestal als we snel iets nodig hebben of een kleinigheid waarvoor we dan niet naar Landen zelf moeten rijden.

 2. In onze gemeente (18.500 inwoners) zijn ook alle supermarkten vertegenwoordigd (Delhaize voor mij met stip op 1) naast meer dan voldoende zelfstandige beenhouwers en bakkers die allemaal nog goed zaken doen. Buurtwinkels zijn er nog nauwelijks. De ene in mijn buurt doet eigenlijk alleen speciallekes en is bijgevolg veel te duur. Maar hij draait wel.

  • ms

   De bakker en de beenhouwer in de hoofdstraat hebben ook veel te doen, maar toch gaan we daar niet. Bij onze bakker kan je beter ook bestellen.

   De buurtwinkeltjes uit de deelgemeenten zijn haast allemaal weg. Eigenlijk zij we met zijn allen verplicht om naar Landen centrum te rijden.

 3. Vergeten artikelen, daarvoor hebben wij ook geen winkeltjes meer.
  Maar de supermarkten zijn 13 uur per dag open, en zondag 12 uur. Althans in ons dorp. (AH en Janlinders)

  • ms

   Dat merkten wij in Nederland ook wel, dat de supermarkten langer open zijn.

   Op vrijdag is de Colruyt van half negen tot 21u open, gedurende de week tot 20u. Over het algemeen genomen zijn de andere tot 19u open en ongeveer een 11u/dag.

   Het buurtwinkeltje is eigenlijk ook een superette geworden. Mogelijk blijft het bestaan omdat er in de deelgemeenten aan onze kant niet veel jonge gezinnen wonen.

   Ik ga de winkelier niet naar het waarom vragen, hij is ook niet de vriendelijkste man die ik ken.

   • De jonge mensen winkelen heel anders dan wij. Enfin, wat ik hier zo zie toch. Mijn zoon bestelt één keer per week alle boodschappen voor de hele week online bij Colruyt en haalt het de volgende dag op. Tussendoor gaan ze eens een brood halen bij de bakker en wat verse charcuterie. Ik ga alle dagen boodschappen doen bij verschillende winkels. Daar hebben zij geen tijd voor.

 4. De buurtwinkels zijn hier ook zo goed als verdwenen. Wel nachtwinkels en dergelijke bijgekomen.

 5. elsje

  kleine buurtsupers helaas een uitstervend ras. maar tja als ik naar mijn portemonnee kijk dan wijk ik toch ook uit naar de supergrootgrutters.

  • ms

   Het probleem is dat die groothandels goedkoper kunnen inkopen omdat ze grotere hoeveelheden ineens kunnen kopen. Daar kunnen die kleine winkels niet tegenop en bovendien moeten ze ook hun werkingskosten in rekening brengen die dan over minder producten verdeeld moeten worden.

   Maar wij gaan ook naar de Colruyt. Het prijsverschil is te groot om te negeren.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: