Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Glühwein

Met mijn ervaring van vorige winter in het hoofd, had ik een poos geleden een drietal flessen Glühwein meegebracht. Luc zweert bij kippenbouillon als hij verkouden is. Ik zou dat ook wel willen maar dat bekomt me niet zo goed.

Ondertussen hadden we elk al wel eens een Glühwein gedronken met al die vochtigheid, maar nu, met die verkoudheid of wat het ook was, was die zo goed als op en stond ik gisterenmorgen voor een leeg schap in de Colruyt. Wat een geweldig moment om zonder Glühwein te zitten!

Nu was die Glühwein van de Colruyt wel lekkerder dan die welke ik me van vroeger herinnerde en Luc stelde voor om naar die van Sint-Truiden te rijden. Dat zag ik niet zitten, zeker niet dat er nog een Lidl, een Aldi, een Carrefour en een Delhaize in de buurt zijn.

Bij de Lidl hadden ze de gekende “Christkindl” Glühwein en Luc nam een doos van zes flessen om zeker toe te komen.

De verkoudheid is zo goed als weg, alleen is mijn stem nog niet helemaal krasvrij. We zullen dus nog een pooske verder ’s avonds voor het slapengaan eentje tappen, want ja … Luc doet mee uit solidariteit.

Previous

Bumperklevers

Next

De mannen die gazetten lezen

17 Comments

 1. peter grey

  Geen betere man dan een solidaire man. Santé! 🙂

 2. Drink er maar enen op jullie gezondheid. 🙂

 3. Helpt het echt? Dan doorgaan! Mooi dat Luc solidair is. 🙂

 4. Een medisch verantwoord drankje.

 5. elsjeveth

  Luc solidair ik me zijn solidariteit heel goed voorstellen. Zum Wohl !!!

 6. elsjeveth

  kan dus 🙁

 7. Gelukkig gaat het beter met de verkoudheid. Over Gluhwein kan ik mij niet uitspreken. Mijn eerste glas is mij destijds zo slecht bevallen dat ik het daarna nooit meer heb gedronken.

  • ms

   Gelukkig wel. Blijkbaar toch een beetje een hardnekkige.

   Ik dronk vroeger Glühwein vooral als ik verkleumd was op kille en natte dagen na de wintersport. Daar kreeg ik het snel terug warm van.

   Daarna heb ik het jarenlang niet meer gedronken tot ik er vorig jaar terug aan dacht.

 8. Als jij er baat bij hebt?

  Proost!

  Vriendelijke groet,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén