Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Overwinteren

Waarom heeft men mij vroeger op school niet geleerd dat mensen ook al slapend overwinteren?

Misschien doen ze dat niet allemaal, maar ik blijkbaar wel.

Sedert we geen verplichtingen meer hebben hangt het opstaan bij mij meer af van het ochtendgloren dan van de klok en vermits het ochtendgloren in deze donkere maanden nogal op zich laat wachten trek ik pas mijn ogen open als ik zonder licht te maken kan opstaan.

Eigenlijk was dat te verwachten. In de aanloop naar de zomer werd ik hetzelfde gewaar, maar dan andersom: ik werd vroeger en vroeger wakker.

En zeggen dat ik dacht dat ik eindelijk de vrijheid van opstaan gewend was geraakt en dat daardoor mijn slaappatroon was aangepast.

Misschien is het eerder een verschuiving, we gaan namelijk een uur later naar bed ook en zelfs Luc slaapt een uur langer dan normaal.

Previous

De nieuwe Carrefour

Next

De knallenclub

10 Comments

 1. Hier gaat het ook zo. Tenzij op de dagen dat ik werk. Dan gaat de wekker af en lijkt het op dat moment nog midden in de nacht.

 2. Hier ook en waarom niet?
  Het duurde lang voor ik het kunstje leerde, dit jaar voor het eerst lig ik te bed tot het licht is.

  • ms

   Vorig jaar had ik dat niet zo ervaren. Maar toen begon het me op te vallen met de langere dagen en ik dacht eerst nog dat het zo lang had geduurd eer ik helemaal bekomen was van een leven lang wekkeren.

 3. Ik sta in de winter ook pas op als het licht is. Mijn man niet, dat is en blijft een ochtendmens (die ’s avonds voor de TV in slaap valt). Mijn moeder voelde zich, na een leven van hard werken, schuldig als ze niet om half acht beneden was. Daar heb ik gelukkig geen last van.

 4. Tijdens mijn vrije dagen die ik opgenomen heb werd ik ook pas wakker met het licht buiten. Vanaf volgend jaar is dit weer met de wekker.

 5. elsje

  Ook ik geniet van het niet vroeg op te hoeven staan in deze periode nu ik verlof heb. Vanaf woensdag is het weer patat. Kwart over zes…geen wekker nodig dat niet, ik word vanzelf wakker. Blijkbaar een ingebouwde wekker zodra ik weet dat de plicht roept 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén