Zus en Poepie zijn vandaag naar Egypte vertrokken. Onafhankelijk als Zus is, had ze “alles” geregeld om niemand lastig te vallen. Ze zouden de bus nemen tot aan het station, met de trein naar het volgend station en van daar uit naar Schiphol. Dat was echter buiten de waard, in dit geval mske, gerekend.

Resultaat, deze morgen rond 9u zijn Slow en mske richting Genk gereden. Op het laatst kwam er nog een sms om koffiekoeken mee te nemen, want ze hadden de auto gisteren reeds bij Poepie’s mama gelaten. De valiezen in de auto gezet en dan … met een vaart naar Schiphol! Met een vaart … jàwel, maar dan één van een vooroorlogse aak waarvan de motor een bout of twee miste.

Een volledig uur en 20 minuten over 13 km in Eindhoven. Is dat nu een waanidee of worden alle werken aangevangen voor het verlof zodat die werftoestanden voor veel overlast kunnen zorgen voor de andere vakantiegangers?

Uiteindelijk waren ze om 15.00 op Schiphol. Zus en Poepie moesten vóór 16.00u inchecken en daarna begon het wachten. Het vliegtuig zou om 18.00u opstijgen.

Volgens mske is dat een situatie die erg veel van iemands systeem vergt. Ze gingen een stukje eten en babbelden over de reis en ze wou tegen Zus niet zeggen wat veel mensen wél zouden zeggen, namelijk: “wees voorzichtig”, “pas goed op”, “let op je geld”, … omdat ze Zus haar plezier niet wou vergallen. Maar eigenlijk is ze heel erg ongerust.

Toen ze afscheid hadden genomen zijn Slow en mske nog boven op het View Terrace gaan staan, omdat ze toch niet wilden vertrekken vóór het meeste verkeer voorbij was.

Het vliegtuig is om 18.15u opgestegen, dat was een kwartier te laat. Zus had gezegd dat ze 6u moesten vliegen, dus hebben ze nu nog iets minder dan een uur te gaan.